21 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7472 BGN 1 GBP = 2.1118 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.04.2019 09:45

Коментари 0 / Видяна 454

Наказаха полицай от Първо РУ за бягството на задържан от Спешен център - Благоевград

 Полицай е наказан заради бягството на задържан младеж по време на преглед в Спешен център в Благоевград.

 

Служителят на Първо РУ Иван Велев  има забрана за повишаване в длъжност за срок от 1 г. Той обжалвал заповедта на директора на ОДМВР, но съдът отхвърли жалбата, пише “24 часа”.

 

Нашумелият случай е от 1 ноември м. г. Тогава Иван Велев  бил дежурен автопатрул със свой колега. Около 5,30 часа извършили проверка на 18-годишния ученик Симеон С.

 

В дясната му ръка открили банкнота от 10 лв. с топче зелена тревиста маса – канабис, установен при полеви тест. Момчето било задържано, но казало, че има здравословни проблеми и било откарано на преглед в ЦСМП-Благоевград. Белезниците му били свалени по време на прегледа.

 

В кабинета останал единият полицай, а Иван  Велев – в коридора. Дежурната лекарка установила, че Симеон има учестено дишане и не може да бъде задържан.

 

През това време той поискал да отиде до тоалетна и излязъл от стаята за прегледи. След него тръгнал и полицаят И. В. Симеон обаче се затичал към дъното на коридора и скочил навън през отворен прозорец на лекарски кабинет.

 

  Двамата полицаи уведомили дежурния и тръгнали да преследват Симеон, но не го открили. Часове по-късно момчето се предаде в полицията заедно с баща си.

 

Заради това, че е изпуснал охранявано лице да избяга, полицаят получи наказанието. Той обяснил, че със заключението на лекаря, че младежът не може да бъде задържан, е отпаднало основанието за ограничаване правото му на свободно придвижване и от този момент не следва да се счита задържан.

 

Съдът обаче е категоричен, че Иван Велев не е изпълнил служебните си задължения. Трябвало е да го охранява до окончателното му освобождаване, за да предотврати бягство от сградата на Спешно отделение.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 13.08.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.11 BGN

10 CNY =2.48 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.66 BGN