26 Април 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7393 BGN 1 GBP = 2.2624 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.04.2019 15:49

Коментари 0 / Видяна 168

Кметът Камбитов: В момента изпълняваме проекти по ОПРР и ОПОС за над 85 млн. лева

Още по темата: И този Великден „Easter Fest 2019” ще забавлява жители и гости на Благоевград Биг Бенд – Благоевград и “Presto”с реверанс към жители и гостите на Благоевград на Великден Нов рекорд на Национален шампионат по плуване за „GD Sport” Деца творят красота Децата на Благоевград тръгват „На лов за Великденски яйца“. Инициативата преминава под благотворителен знак НАТФИЗ в Благоевград на 30 парил – „Учи в България, завладей света!“ Кметът д-р Атанас Камбитов бе домакин на заседание на Общото събрание на СЮЗО Ученици от 7 СУ „Кузман Шапкарев“ подкрепиха кампанията „Капачки за бъдеще“ III Национално издание на кампанията „Учи в България, завладей света!“ идва в Благоевград Камерна опера - Благоевград с Великденски концерт

Над 37 млн. лева е стойността на проектите, които се изпълняват в Благоевград по ОП „Региони в растеж 2014-2020“ .По ОП „Околна среда“ те възлизат на над 48 млн. лева. 

 

Това стана ясно на пресконференция на кметът д-р Атанас Камбитов.

Сред обектите, по които в момента се работи са социалните жилища в Благоевград. В момента те се дооборудват, като дейностите ще бъдат завършени в срок. В тази връзка той поясни, че се подготвят сериозни промени в Наредбата за настаняване в общинските жилища. „Не може хора, които не изпълняват задълженията си, децата им не посещават училище, ползват социални помощи, да получават и жилища. Разбира се, няма да допуснем дискриминационни елементи.

 

Заедно с  трите сгради, които завършваме в момента, в Благоевград ще има близо 800 общински жилища. Това е сериозен фонд,  с какъвто разполагат малко общини в България. Смятам че изпълняваме социалния си ангажимент“, каза кметът Камбитов.

 

Той акцентира и върху ремонтните дейности в IV микрорайон. „В момента сме на финала, улиците в района са готови. Остава да асфалтираме само на една част от ул. „Ветрен“. Подпорната стена също е изградена. Предстои и облагородяване“, поясни кметът Камбитов.

 

Относно проектът „Образователна инфраструктура“, той подчерта, че в момента се извършват ремонтни дейности в сградата на Национална хуманитарна гимназия. За V СУ „Георги Измирлиев“ също има сключен договор и избран изпълнител. Там работата ще стартира всеки момент.  За III ОУ „Димитър Талев“  втора поредна процедура няма  избран изпълнител. Ако се наложи ще преминем към пряко договаряне, така че да спазим сроковете.

 

Най-същественият проблем е съчетаването на строителните дейности с учебния процес.  Именно затова съм разпоредил на изпълнителите да извършат дейности, които няма да пречат на учениците и учителите, а след като излязат ваканция, ще започне усилена работа. В този проект е и преизграждане на ДГ „Вечерница“.

 

Проектът е готов и в момента се съгласува. Предстои да направим и първата копка“, каза още д-р Камбитов. Срокът за приключване на дейностите по „Образователна инфраструктура“  е 19 февруари 2020 година.

 

 Той поясни, че утре ще бъдат открити два обекта – ремонтираната улица „Марица“ и изградените велоалеи по проект „Благоустрояване на градската среда.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.04.2019

1 USD =1.74 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.26 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.71 BGN

100 JPY =1.55 BGN