23 Юли 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7427 BGN 1 GBP = 2.1669 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.04.2019 15:49

Коментари 0 / Видяна 226

Кметът Камбитов: В момента изпълняваме проекти по ОПРР и ОПОС за над 85 млн. лева

Още по темата: Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри шест нови улици в IV микрорайон Шест обновени улици бяха открити в Благоевград днес Инж. Емилия Тунева: "Изцяло подменени са съществуващите плочки в центъра на Благоевград" 12 921 190 лв е общата стойност на проекта „Благоустрояване на градска среда“ Официално ще бъдат открити шест нови улици в IV микрорайон Заключителна пресконференция и откриване на обект ще се състоят в Благоевград по проект „Благоустрояване на градската среда“ Нови пейки в зоната за барбекю на парк „Бачиново“, алеите около езерото са основно почистени и измити Да помогнем на Микаела! Музиканти с благотворителен концерт за 12-годишното момиче Благоевград отбеляза 182 години от рождението на Васил Левски Лъвски скок в Благоевград по повод 182 години от рождението на Васил Левски

Над 37 млн. лева е стойността на проектите, които се изпълняват в Благоевград по ОП „Региони в растеж 2014-2020“ .По ОП „Околна среда“ те възлизат на над 48 млн. лева. 

 

Това стана ясно на пресконференция на кметът д-р Атанас Камбитов.

Сред обектите, по които в момента се работи са социалните жилища в Благоевград. В момента те се дооборудват, като дейностите ще бъдат завършени в срок. В тази връзка той поясни, че се подготвят сериозни промени в Наредбата за настаняване в общинските жилища. „Не може хора, които не изпълняват задълженията си, децата им не посещават училище, ползват социални помощи, да получават и жилища. Разбира се, няма да допуснем дискриминационни елементи.

 

Заедно с  трите сгради, които завършваме в момента, в Благоевград ще има близо 800 общински жилища. Това е сериозен фонд,  с какъвто разполагат малко общини в България. Смятам че изпълняваме социалния си ангажимент“, каза кметът Камбитов.

 

Той акцентира и върху ремонтните дейности в IV микрорайон. „В момента сме на финала, улиците в района са готови. Остава да асфалтираме само на една част от ул. „Ветрен“. Подпорната стена също е изградена. Предстои и облагородяване“, поясни кметът Камбитов.

 

Относно проектът „Образователна инфраструктура“, той подчерта, че в момента се извършват ремонтни дейности в сградата на Национална хуманитарна гимназия. За V СУ „Георги Измирлиев“ също има сключен договор и избран изпълнител. Там работата ще стартира всеки момент.  За III ОУ „Димитър Талев“  втора поредна процедура няма  избран изпълнител. Ако се наложи ще преминем към пряко договаряне, така че да спазим сроковете.

 

Най-същественият проблем е съчетаването на строителните дейности с учебния процес.  Именно затова съм разпоредил на изпълнителите да извършат дейности, които няма да пречат на учениците и учителите, а след като излязат ваканция, ще започне усилена работа. В този проект е и преизграждане на ДГ „Вечерница“.

 

Проектът е готов и в момента се съгласува. Предстои да направим и първата копка“, каза още д-р Камбитов. Срокът за приключване на дейностите по „Образователна инфраструктура“  е 19 февруари 2020 година.

 

 Той поясни, че утре ще бъдат открити два обекта – ремонтираната улица „Марица“ и изградените велоалеи по проект „Благоустрояване на градската среда.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.07.2019

1 USD =1.74 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.17 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.77 BGN

100 JPY =1.61 BGN