23 Юли 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7427 BGN 1 GBP = 2.1669 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.04.2019 16:11

Коментари 0 / Видяна 397

Стотици жители отново подкрепиха кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Още по темата: Кметът на Благоевград сред първите трима в класацията „Кмет на месеца“ Благоевградската общественост почете 77 години от гибелта на Никола Вапцаров Благоевград почете паметта на поета-революционер Никола Вапцаров Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри шест нови улици в IV микрорайон Шест обновени улици бяха открити в Благоевград днес Инж. Емилия Тунева: "Изцяло подменени са съществуващите плочки в центъра на Благоевград" 12 921 190 лв е общата стойност на проекта „Благоустрояване на градска среда“ Официално ще бъдат открити шест нови улици в IV микрорайон Заключителна пресконференция и откриване на обект ще се състоят в Благоевград по проект „Благоустрояване на градската среда“ Нови пейки в зоната за барбекю на парк „Бачиново“, алеите около езерото са основно почистени и измити

Стотици жители на Благоевград отново запретнаха ръкави и се включиха в кампанията, инициирана от кмета д-р Атанас Камбитов, „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Те преминаха през шатрите, разположени в Централна градска част и кварталите  в града, където бяха осигурени метли, чували, ръкавици, тениски, шапки, разсад на красиви цветя и градински инструменти.

 

Дамите от Съвет на жените продължиха и днес с почистването и облагородяването на двора на болницата. Те, заедно със  заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и децата на Благоевград, разкрасиха мястото, засаждайки цветя в цветни саксии от гуми.

Деца от детските градини в Благоевград, заедно с техните родители и учители, също подкрепиха инициативата, и почистиха дворовете на детските заведения. Майки, бащи и преподаватели решиха да пребоядисат и оградите около сградата на ДГ №3 „Детелини“.

 

Много доброволци почистиха край дворовете и къщите си.

„Няма как да не подкрепим подобна кампания. Нека направим града си по-чист и по-приветлив. Живея на улица „Броди” №28, миналата седмица почистихме не само край блока, но и край първокласен път Е-79- Днес ще засадим с красиви цветя градинката пред жилищната сграда”, сподели 68-годишната Виолета Стоилова.

 

„Чистим не само жените, мъжете също ни помагат. На тях се падна и отговорната задача да пълнят чувалите с отпадъци и да ги поставят на определените за целта места”, коментира Росица Благоева.

 

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и утре. Отново ще има разположени шатри в ЦГЧ и кварталите, на които ще се раздават материали, осигурени от Еко Партнърс, Mr. Bricolage, „Метро“ и Община Благоевград. Едната от тях ще бъде на площад „Македония“. За кварталите „Еленово“ и „Ален Мак“, шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум.Те ще бъдат отворени от 10.30 часа.

 

Финал на кампанията ще бъде поставен в 16.00 часа на площад „Македония“. Тогава ще бъдат наградени и активни участници в кампанията, които ще получат ваучери за пейки. Освен награждаването е подготвен и концерт. В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.

 

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

 

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.07.2019

1 USD =1.74 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.17 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.77 BGN

100 JPY =1.61 BGN