22 Май 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7507 BGN 1 GBP = 2.2328 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.02.2019 21:59

Коментари 0 / Видяна 223

Французин ликува в Банско - спечели първия старт и малка световна купа

 Банско излъчи първият носител на малка световна купа за този сезон в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Тридневното шоу в българския курорт започна със стартовете за алпийската комбинация.

 

Това е и последното състезание в дисциплината за този сезон и съответно бе излъчен новият носител на малкия кристален глобус. И това е французинът Алекси Пинтюро.

 

Именно Пинтюро спечели състезанието и завърши с общо време от 1,55,55 минути. След него в Банско се наредиха лидерът в генералното класиране за Световната купа Марсел Хиршер (Австрия) - с изоставане от 68 стотни, и словенецът Щтефан Хадалин - с изоставане от 69 стотни, само една по-малко от втория Хиршер.

 

В класирането в дисциплината Алекси Пинтюро остави зад себе си австриеца Марко Шварц и швейцареца Мауро Кавиезел.

 

Стартът за комбинацията в Банско имаше и българско участие в лицето на Йоан Тодоров. Той остана последен от всички завършили, което обаче не е никак зле в случая, тъй като му отреди 36-о място от общо 63 стартирали. Той изостана с 11,44 секунди от победителя.

 

Тодоров бе последен от завършилите в суперджито, но в слалома се представи далеч по-убедително и даде 32-ро време.

 

"Щастлив ден за мен. Получи се добре благодарение на доброто спускане в суперджито, в сравнение с моите конкуренти. След това просто карах умно в слалома", заяви след състезанието победителят Алекси Пинтюро.

 

"По принцип в комбинацията винаги се старая да давам най-доброто и в двете дисциплини, но не винаги се получава.

 

Въпреки това не е толкова обичайна тази ситуация след скоростната дисциплина", коментира французинът, като призна, че е изпитвал напрежение заради факта, че е сред претендентите, както за малкия, така и за големия кристален глобус.

 

Той говори и за впечатленията си от Банско.

 

"Това е наистина интересно място. Пистата е перфектна и както виждам, има много хора, които се интересуват от ски, което е най-важното - винаги е по-добре да се състезаваш пред хора, които имат интерес", добави френският скиор.

 

 

"Все още не съм решил дали ще стартирам утре в супергигантския слалом, тъй като не се чувствам физически добре", обяви Хиршер, като уточни, че още на световното в Оре е бил болен.

 

Той се извини на Хаделин, че го е победил само с една стотна.

 

"Тези стотни се връщат. На миналото световно първенство в Санкт Мориц загубих титлата в комбинацията точно с една стотна", каза още Хиршер.

 

Австриецът уточни, че довечера ще бъде взето решението дали да участва в сепургигантския слалом, като уточни, че единствената причина да се пусне в днешната комбинация е, че това са направили Алекси Пинтюро и Хенрик Кристофершен, които са му преки конкуренти за големия кристален глобус.

"Медалът от световното първенство ми даде самочувствие, накара ме да бъда по-спокоен.

 

Предполагам, просто и днес се го направих и заради това се представих така добре в Банско. Заради което съм и много щастлив", обяви словенецът Хадалин, който в началото на месеца спечели сребърен медал от световното първенство в Оре именно в комбинацията. Той обясни, че е изкрещял силно след края на състезанието, тъй като е останал на трето място само с една стотна изоставане от втория Марсел Хиршер.

E79 News; Снимки: БГНЕС
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.05.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.23 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.73 BGN

100 JPY =1.60 BGN