25 Юни 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7483 BGN 1 GBP = 2.1877 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.02.2019 17:40

Коментари 0 / Видяна 157

ЮЗУ „Неофит Рилски“ с най-модерното телевизионно и звукозаписно студио

С водосвет днес официално бяха открити Филмовото и телевизионното студио и Звукозаписното студио в Югозападния университет „Неофит Рилски“, създадени по проект "Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа дестинация" по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020.

 

На събитието присъстваха ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, деканът на Факултета по изкуствата и ръководител на проекта проф. д.изк.н. Йордан Гошев, зам.-деканите на факултета проф. д.н.к Васил Марков и проф. д-р Емил Куков, преподаватели, студенти и гости.

 

                Новите студиа, разположени в Учебен корпус № 8 (бившия механотехникум) отговарят на най-съвременните световни изисквания. Те ще се ползват от над 300 студенти, обучаващи се във Факултета по изкуствата.

 

Проф. Гошев определи студиата като многофункционални и отбеляза, че в тях студентите ще получават още по-добра практическа подготовка, ползвайки най-съвременните технологии.

 

В студиата ще се създават документални и рекламни филми за визуализация и популяризация на нематериалното културно богатство, ще се събират, записват и съхраняват танцов, музикален и песенен фолклор, като ресурс за развитието на културния туризъм от двете страни на българо-гръцката граница.

 

Факултетът по изкуствата работи активно по създаването на нова и модерна база, в която да се обучават и работят студентите и преподавателите.

 

Предстои откриването на Лаборатория по културен туризъм, която е разположена в Учебен корпус №1, финансирана по проект "Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа дестинация" по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020.

 

 До края на месец септември тази година ще бъде открит и Театърът, който също  ще бъде разположен в Учебен корпус № 8.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.06.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.52 BGN

1 CHF =1.75 BGN

100 JPY =1.62 BGN