.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.02.2019 12:45

Коментари 0 / Видяна 497

Осем от болните са с усложнения от морбили

Осем души са с усложнения от морбили. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били приети по спешност в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието на мъжа вече се е подобрило, но детето продължава да бъде с дихателна недостатъчност, съобщава Нова ТВ.

 

При някои от децата има развити пневмонии, а при едно от тях, което е било настанено в инфекциозното отделение в петък, много бързо са се развили симптомите на болестта. Настъпила е дихателна недостатъчност и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация.

 

„Приведено в ОАРИЛ с тежка дихателна недостатъчност. Засега е стабилизирано. Едно от децата с пневмония е на 2 годинки. При големите болестта протича по-леко, като единият е приведен в ОАИЛ също беше с тежка дихателна недостатъчност, но се подобрява”, заяви д-р Елена Лазарова от Инфекциозно отделение – Благоевград.

 

Тежестта, с която протича заболяването, според лекарите не зависи от възрастта, а от имунитета на пациентите. В болницата в Разлог са взети всички мерки срещу разпространението на морбили. Детското отделение там вече е затворено.

 

 „В момента са спрени всички визитации в цялата болница. Към момента няма да има затваряния на нови отделения”, допълни директор на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

 

От болницата в Благоевград увериха, че разполагат с достатъчно база да приемат пациенти от региона на Разлог, след като тамошното детско отделение вече е затворено.

 

Все още се издирват контактни лица, за които се предполага, че може да са заболели от морбили.

E79 News
Тагове:

Коментари: