25 Юни 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7483 BGN 1 GBP = 2.1877 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.02.2019 13:38

Коментари 1 / Видяна 475

Майка алармира: "Спите ли спокойно, като НЕ си ваксинирате децата?!"

Днес на редакционната поща получихме писмо от майка на две деца, притеснена от разрастващата се епидемия от морбили у нас.

 

Както ежедневно съобщаваме, броят на болните от заразното заболяване нараства постоянно през последните дни. Почти всички случаи на болни до този момент са от Пиринско.

 

Пет деца от Разлог на възраст от 8 месеца до 3 години, заразени с морбили, вече са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на УМБАЛ "Св. Анна"-София. Нито едно от тях не е ваксинирано срещу болестта, съобщиха от болницата.

 

Писмото на благоевградската майка провокира много въпроси. Къде е границата между уж природосъобразния живот и родителската безотговорност? Кое е по-страшно – да направиш ваксина срещу определена болест, или да лекуваш детето и себе си от нея, поемайки риска от евентуални усложнения?

 

Как деца, които нямат поставените задължителни ваксини, включени в Имунизационния календар, посещават детски заведения? Издават ли педиатрите фалшиви бележки за направени ваксини и по този начин застрашават ли здравето на десетки деца? Публикуваме писмото на нашата читателка без редакторска намеса.

 

„Уважаема редакция,

Казвам се Петя и съм майка на две деца – на 12 г. и на 4 г. Пиша това писмо силно притеснена от взрива на болестта морбили, която напоследък се разраства мълниеносно в страната ни.

 

Още повече ме плаши това, че най-вероятно огнището на болестта е на територията на Благоевградска област. През последните дни следя информационния поток по темата и това, което ме изумява е фактът, че почти всички доказани вече случаи на морбили са при неваксинирани с иначе задължителната ваксина деца.

 

Когато преди години родих голямото си дете, въпросът дали ще поставям задължителните ваксини изобщо не съществуваше. Когато се роди малкият ми син чувах тук-там коментари на майки колко са вредни ваксините, че не трябва да вървим срещу природата, преди сто години бабите ни имали по 6 деца и нито едно не било ваксинирано.

 

Аз наричам тези жени „супермайки“ – много зорко следят има ли глутен в кашата, на каква надморска височина е расъл пащърнакът, който дават на децата си, яйцата дали са от щастлива кокошка, а млякото, което пият задължително трябва да е от животно, пасло екологично чиста люцерна. До тук - добре.

 

Но същите тези „супермайки“ знаят и колко са вредни ваксините. Надъхват се от форуми, пълни с конспирации по темата и почват да прокламират колко ужасяващо е да поставиш имунизация на детето си. А то – детето, за къде ще му е тази ваксина, кога последно е имало морбили в центъра на София?

 

Не, уважаеми, не се успокоявайте, че това е проблем на гетата. Това е проблем на всички нас. Ваксините спасяват живота на милиони всяка година. Вие ако искате се лекувайте с хомеопатия и женшен и ходете при бразилски магьосници, защото церят рак. Но с децата си постъпете отговорно!

 

За мен е престъпление в 21 век хора да се разболяват и умират от болести, за които има ваксини. И чета днес изказвания на въпросните "супермайки", че 80% от родителите в БГ отказват ваксините. Пълни глупости. Сигурно и 5% нямат, но крещят като за 80. И колко били вредни и как всяко трето дете отключва заболявания след ваксина... Това за мен е криворазбрана мода, граничеща с престъпна безотговорност към собственото ти дете!

 

 

Да приемем, че в идеалната ситуация в центъра на София им се размине заразата. Какво, тези деца само тук ли ще живеят, никога ли няма да пътуват, никога ли няма да срещнат хора от друго място? Осъзнайте се, на много места по света хората умират, защото няма медицина и ваксини. Имаме привилегиите на цивилизацията, хайде да не ги отхвърляме, защото “една жена каза”!

 

И още нещо. Защо никой не задава въпроса как неваксинирани деца посещават детски градини?! Нали е забранено! Много лесно може да се види кой е личният им лекар, издал фалшивата бележка, нужна за детското заведение. Тези лекари за мен също са престъпници, които застрашават живота на десетки деца.

 

Много се надявам този бум на морбили да отмине бързо. Дано всички болни, се възстановят и да бъдат здрави. И още повече се надявам случващото се да светне една огромна червена лампа в главите на отказващите имунизация, тъй като освен здравето и живота на децата си и себеси, застрашават здравето и на околните!“

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Жени, 15.02.2019 14:01

Абсолютно права е Петя.Наистина в последно време стана модерно да сме мнооого модерни и претенциозни.Всъщност прикривайки гузността си някои майки са супер претенциозни към всичко-детска градина,учители, лелки и т.н.Затова скъпи майки гледайте себе си а не прехвърляйте вини на други

1
 

Валутни курсове на БНБ за 19.06.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.52 BGN

1 CHF =1.75 BGN

100 JPY =1.62 BGN