.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.02.2019 12:39

Коментари 0 / Видяна 392

Русия ще провери дали американците са кацали на Луната

Първата пилотирана експедиция на Луната с участието на руски астронавти ще се осъществи през 2031 година.

 

Плановете за първото „прилуняване“ на руснаците станаха известни от документите на водещият научен институт на „Роскосмос“, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

 

Новината идва, след като ръководителят на държавната корпорация „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин заяви, че Русия възнамерява да провери дали американците наистина са кацали на Луната.

 

Историческо: Китайски космически апарат кацна на обратната страна на Луната Китайският космически апарат Чанъе-4 за изследване на обратната страна на Луната кацна на естествения спътник на планетата ни, съобщи д… Прочети повече След „прилуняването“ през 2031 година, по план година по-късно луноход и втори екипаж ще се отправят към спътника на Земята.

 

През 2033 година астронавтите ще трябва да преодолеят по-дълги разстояния с лунохода, както и да тестват роботизирани комплекси.

 

Строителството на лунната база е планирано за 2034 година. Учените възнамеряват да извършат кацането на експедицията до Луната с помощта на две свръхтежки ракети.

 

Първо, пилотиран космически кораб ще бъде пуснат в орбита, а след това – комплекс за кацане на Луната. По създаването на свръхтежката ракета „Енисей“ стана известно, че тестовите ѝ изстрелвания са насрочени за 2028 и 2029 година.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: