12 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.02.2019 09:52

Коментари 0 / Видяна 200

Тереза Мей подава оставка през лятото

Членовете на кабинета на Великобритания смятат, че Тереза Мей възнамерява да подаде оставка като министър-председател това лято, съобщи Сън, цитирайки висши членове на британския кабинет. Министрите са направили това заключение от “намеци, които Тереза Май лично е отправила”.

 

Лиъм Фокс, министър на международната търговия, е уверен, че Мей ще се оттегли това лято. Според него всички думи на Мей посочват това, предаде NOVA.

 

Министърът на бизнес отношенията Грег Кларк също отбеляза, че очаква от Мей доброволно да напусне поста си тази година. Според вестника, Мей планира да подаде оставка скоро след сключването на сделката по Brexit.

 

Според публикацията, оставката й ще бъде разгледана от обществеността като начин да се предотврати идването на власт на бившия британски външен министър Борис Джонсън.

 

По-рано Мей заяви, че на предстоящите избори през 2022 г. тя няма да оглави партията и ще се оттегли от поста на консервативен лидер.

 

Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз на 29 март, но съществуващия проект на споразумението за „развод“ не е ратифициран и не е събрал достатъчно подкрепа от британските парламентаристи.

 

От своя страна ЕС отказва да преразгледа проекта на този договор. В този случай е възможно да се отложи датата за Brexit.

E79 News
Тагове:

Коментари: