26 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.02.2019 10:10

Коментари 0 / Видяна 651

Грипната епидемия препълни детско и вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград

9-месечно бебе е транспортирано вчера от благоевградската болница в Трета градска болница в София с линейка под активно наблюдение от реанимационен екип.

 

Бебето е прието в детско отделение преди 4 дни с усложнения, то получавало припадъци, след консултации е преведено в реанимация, днес /б.р. – вчера/ е преместено за лечение в специализирано лечебно заведение, поясни директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

 

„Усложненията от вирусни инфекции продължават и в момента в Благоевград втора седмица има разкрити допълнителни легла към детско отделение и вътрешно за овладяване на създалата се ситуация”, каза д-р Митев.

 

Болничният директор поясни: „Допълнителни легла са разкрити в очно отделение и отоларингологично /УНГ/, предходната седмица са приети 52 деца на възраст от кърмаческа до 18-годишни, в момента се лекуват 30 деца под активно лекарско наблюдение. Завчера 55-годишен румънски гражданин с тежка пневмония е транспортиран от Разлог и приет по спешност за интензивно лечение в реанимация на МБАЛ – Благоевград.

 

„34 болни с усложнения от вирусни инфекции се лекуват и във вътрешно отделение, от тях 12 са с пневмонии”, каза началникът д-р Кондев. Специалистът по вътрешни болести поясни, че основна група от настанените за болнично лечение са в активна работоспособна възраст, сред тях и  30-годишни. 50-годишна жена с обострена белодробна болест е транспортирана по спешност от болницата в Гоце Делчев.

 

Д-р Кондев уточни, че първите признаци на вирусна инфекция не трябва да се подценяват, сред тях са повишената температурата, която почти не се повлиява от лекарства и компреси.

 

„Нетърпимо главоболие, слабост в мускулите и ставите, учестено дишане и недостиг на въздух, всеки един от тези симптоми е признак, че имунната система вече изнемогва и трябва да се потърси лекарска помощ. Ако не бъдат взети адекватни мерки, вирусът започва да поразява вътрешните органи – белите дробове, сърцето, мозъка”, поясни д-р Кондев.

 

Той допълни, че през първите дни на заболяването са възможни вирусни усложнения – бронхит, пневмония… Боледуването, дори и в по-лека форма, не бива да се подценява, болният да остане на легло, изолиран от околните, за да не се разнася инфекцията.  Всеки ден в образна диагностика на благоевградската болница специалистите откриват по 10 пневмонни на деца и възрастни. Лекарите предупреждават, че след грипната епидемия са опашките на вирусните инфекции с усложнения \Struma.bg\

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN