27 Юни 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7483 BGN 1 GBP = 2.1877 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.01.2019 20:42

Коментари 0 / Видяна 383

Отворено писмо от екипа на регионален исторически музей – Благоевград

 Екипът на регионален исторически музей – Благоевград публикува отворено писмо във фейсбук групата Приятели на музея в Благоевград.

 

Публикуваме без редакторска намеса:

 

Екипът на Регионален исторически музей - Благоевград изразява своето възмущение от непроверената информация, публикувана в медията „REGIONA.BG“, която рефлектира върху авторитета на институция с 67-годишна история и с утвърдени позиции в научната, културната и образователната сфери.

 

 В последните дни в сайта regiona.bg са публикувани интервю (08.01.2019 г.) от бившия директор д-р Христина Цонева със заглавие „Уволнена от Шопова директорка на музея със смазващи аргументи : Културата в Благоевград обслужва местната власт!“ и статия (10.01.2019 г. ) със заглавие „Ще има ли оставки!? Огромен скандал със зам.кмета Христина Шопова….“ и подзаглавие „Неправомерни назначения и подставени лица! Кой ще поеме отговорността?“.

 

 По отношение на интервюто на д-р Христина Цонева държим да отбележим, че служителите на музея не са спирали никога да вършат служебните си задължения не заради директора, а заради институцията в която работят и която обичат. През 2013 г. д-р Христина Цонева спечели конкурс въз основа на стратегия за управление на РИМ-Благоевград.

 

Преди да публикуват статии в нейна защита, медиите е добре да се запознаят със съответната разписана от самата нея и оценена като най-добра от конкурсната комисия стратегия, която така или иначе си остана само на хартия. Д-р Христина Цонева не успя да убеди колектива на РИМ-Благоевград в поставените от нея правилни приоритети.

 

Добрият директор трябва да умее да намира баланс между думите и действията си. Ако един лидер не може да обедини колектива си и това не му е приоритет, няма как да вдъхнови, насочи и активира служителите си за изпълнението на каквито и да било цели. Това, което не може да се отрече е, че с неетичното и непрофесионалното си отношение, все пак успя да обедини екипа на РИМ-Благоевград, но срещу себе си.

 

Ако всеки служител е длъжен да изпълнява служебните си задължения и да носи отговорност за неизпълнението им, следва и ръководителят да поема отговорност за неизпълнени цели и приоритети.

 

 Във връзка със статията от 10.01.2019 г., „Ще има ли оставки!? Огромен скандал със зам.кмета Христина Шопова….“ с подзаглавието „Неправомерни назначения и подставени лица!“, визираща настоящия вр. и.д. директор на Регионален исторически музей – Благоевград, д-р Кирил Алексиев, че колективът е обиден от самото заглавие, защото д-р Кирил Алексиев не е „подставено лице“.

 

Д-р Кирил Алексиев е главен уредник в РИМ-Благоевград, назначен като такъв от д-р Христина Цонева. В последните години д-р Кирил Алексиев стана двигател на многобройни културни научни и образователни прояви, инициирани от община Благоевград и от музея, стана разпознаваем за културната общественост в Благоевград и утвърди авторитета си като професионалист и добър организатор, Той е човек който умее да комуникира, да мотивира, да вдъхва увереност в колектива.

 

Безсъмнено тези качества са оценени от зам. кмета г-жа Христина Шопова и са довели до решението на община Благоевград за неговото назначаване като временно изпълняващ длъжността директор на РИМ-Благоевград до обявяването на конкурс, съобразно законовите разпоредби.

 

Колективът изцяло подкрепя този избор и застава зад д-р Кирил Алексиев.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.06.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.52 BGN

1 CHF =1.75 BGN

100 JPY =1.62 BGN