12 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.12.2018 17:57

Коментари 0 / Видяна 489

С 10% се увеличава цената на лифт картите в Банско

Ски сезон 2018-2019 в Банско стартира с увеличение на лифт картите с малко над 10%. Така тази година любителите на зимните спортове вместо 58 лева за дневна карта ще заплащат по 65 лева. Промяна има и в цените на картите за студенти, ученици и пенсионери до 75 години, за които цената се увеличава от 52 на 58 лева, а за деца от 7 до 12 години увеличението е от 40 на 45 лева. Без промяна остават цените за най-малките – децата до 7 години, които и тази зима ще са привилегировани със символичната сума от 1 лев на ден. Толкова ще заплащат и пенсионерите над 75 години.

С новите цени е запознат и туристическият бизнес в Банско по време на проведена миналата седмица среща с ръководството на концесионера и кмета на Банско Георги Икономов. На нея са обсъдени партньорските отношения между страните с оглед осигуряване на добър престой на туристите в Банско. Засегнат е и въпросът с хотелските микробуси, превозващи туристите и правото им на достъп до паркинга на начална станция на кабината.  Безплатен достъп ще имат коректните членове на Съюза на туристическия бизнес, но само в рамките на около 10 минути – за слизане и/или качване на туристи. Желаещите да престояват ще трябва да заплащат 200 лева за сезона.

Иначе от вчера са пуснати вече и пистите „Юлен“, „Коларски път“ и ски пътят до Бъндеришка поляна, а поради факта, че не работят всички ски писти,  цената на дневната лифт карта към момента е намалена на 35 лева.\Struma.bg\

E79 News
Тагове:

Коментари: