20 Юни 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7483 BGN 1 GBP = 2.1877 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.11.2018 09:36

Коментари 0 / Видяна 109

Владиката води службата на Архангеловден в Крупник

Стотици преклониха глава и се помолиха за здраве, късмет и благоденствие на празника на Свети Архангел Михаил. Църквата в село Крупник има храмов празник на Архангеловден. За големия празник на църквата Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим дойде, за да води службата.

 

Заедно с владиката, Отец Величко, отец Бисер, отец Евгений направиха водосвет в двора на храма, а след това и лития около него. Децата  от Неделното училище поздравиха миряните, дошли да се черкуват на Архангеловден. Храната беше осветена и благословена, а всеки желаещ си взе светена вода и бе поръсен за здраве от владиката, митрополит Серафим.

 

Тази година прекрасното слънчево време изведе на дългите трапези хората, които до късния следобед прекараха празнувайки.

Кметът Апостол Апостолов,кметицата на село Крупник Иванка Чакалска, кметовете на Полена, Мечкул, Сенокос, Полето и общински съветници запалиха свещ за здраве.

 

Архангеловден е. Светецът символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта. В църковната иконография е изобразен с копие в ръка, тъпчещ с краката си дявола.  В българската народна традиция Архангеловден се свързва с почитта към мъртвите и душата на човека.

 

На Свети Архангел Михаил се е паднала задачата да отделя душата на човека от тялото, затова в съботата преди празника се прави Архангелова задушница, една от трите големи задушници през годината. Освен за Страшния Съд този празник ни напомня и за ангела-пазител, който се дава на всеки християнин при неговото кръщение и който е наш верен помощник, защитник и наставник.

 
E79 News
Тагове: крупник

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.06.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.52 BGN

1 CHF =1.75 BGN

100 JPY =1.62 BGN