.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.07.2018 15:38

Коментари 0 / Видяна 590

Министър Вълчев: Класирането за 7 клас е сгрешено заради човешка грешка

Човешка грешка е довела до сгрешеното класиране за седмокласниците тази година. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, който беше изслушан в ресорната парламентарна комисия, съобщава БГНЕС.

„Самият факт, че грешката е само за София показва, че е човешка грешка. Две са комисиите – по информационно осигуряване и по класиранията, които ще понесат своята отговорност”, категоричен бе министърът. Грешката се е получила само в 4 училища.

Това, което трябва да се направи оттук нататък, за да не се допускат подобни грешки, освен да се потърси дисциплинарна отговорност на съответните лица, е да се въведат допълнителни контроли, че е изчислен правилно балът“, заяви Вълчев. Според него сгрешеното класиране не е ощетило нито един ученик.

Министърът смята, че няма нужда да се сменя фирмата, която изчислява класиранията, тъй като проблемът е само в столицата. Няма и данни за възникнал софтуерен проблем. Експертите го посъветвали, че програмата, с оглед на още по-голяма прецизност, имала нужда от доусъвършенстване.

E79 News
Тагове:

Коментари: