17 Февруари 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.07.2018 09:15

Коментари 0 / Видяна 206

Правителствената криза в Германия е избегната

След няколко напрегнати дни и дълги часове на преговори късно снощи лидерите на двете основни партии - Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел и Християнсоциалния съюз на Хорст Зеехофер обявиха, че са постигнали споразумение по спорната миграционна политика. Според него се гарантира свободното движение в ЕС, но Берлин ще може да вземи мерки за ограничаване на миграцията - това е залегнало в основата на документа.

 

„Щастлив съм, че постигнахме споразумение. Това показва, че си струва да се бориш за убежденията си. Споразумението е устойчиво и ще действа и в бъдеще. Достатъчно твърдо е и отговаря на моите разбирания, което ми позволява да продължа да ръководя министерството на вътрешните работи“, каза Хорст Зеехофер, министър на вътрешните работи на Германия.

 

„Успяхме да запазим духа на партньорство с ЕС и едновременно с това направихме важна стъпка за организирането и контролирането на вторичната миграция. Това е много важно за мен и мисля, че постигнахме добър компромис след трудни преговори и тежки дни“, каза от своя страна    Ангела Меркел, канцлер на Германия.

 

Споразумението предвижда търсещите убежище, пристигащи в Германия, но вече регистрирани в друга страна от ЕС, да бъдат настанявани в т.нар. транзитни центрове на германско-австрийската граница, а не да бъдат разпределяни в центрове в цялата страна. След проучване на техните досиета те ще бъдат връщани в страните, от където са дошли. Депортирането обаче трябва да се организира в рамките на административни споразумения, сключени със съответните страни.

Германия се изправи на ръба на правителствена криза след като Хорст Зеехофер поиска ограничаване на мигрантския наплив, заплаши със затваряне границите на Германия и дори с оставката си. Докато канцлерът Меркел настояваше за европейски, комплексен отговор по темата.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN