18 Февруари 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.06.2018 12:46

Коментари 0 / Видяна 379

Лятната занималня на Второ ОУ в Благоевград с урок за Европа

Второкласници от Второ основно училище „Димитър Благоев“ – Благоевград получиха първите си знания за Европейския съюз, неговите символи и ценности. Своеобразният първи урок за ЕС се проведе в офиса на Областен информационен център – Благоевград и е част от лятната занималня, която учебното заведение организира за своите ученици.

Малките граждани на Европейския съюз вече знаят кои са страните – членки на организацията и нейните символи. С ентусиазъм и старание момичетата и момчетата рисуваха знамената на всяка от 28-те държави и научиха техните столици. Чрез интерактивна игра управителят на ОИЦ – Благоевград г-жа Теменужка Стамболиева им разказа любопитни факти за всяка страна, а децата имаха възможността да открият любимата си държава на картата на Европа. Коя европейска страна е родината на Дядо Коледа, от къде идва авторът на „Пипи Дългото чорапче“ и къде любимо четиво на малки и големи са комиксите? Това са малка част от въпросите, които приковаха вниманието на малките европейци и чийто отговор те вече знаят. 

По време на посещението си в ОИЦ – Благоевград, децата оприличиха ЕС на училищен клас, в който по-силните помагат на по-слабите. И подобно на клас, в който някои деца обичат математиката, а други музиката, някои страни от ЕС имат интереси, които са различни от тези на други. „За да живеят хората в мир, всеки трябва да приема останалите такива, каквито са. Всяка страна живее според своите традиции, език и култура“.  Така малките ученици на Второ ОУ разтълкуваха девиза на ЕС – „Обединени в многообразието“.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN