16 Февруари 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.06.2018 15:16

Коментари 0 / Видяна 345

БСП внася вот на недоверие срещу правителството

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради политиката му в сектор „Сигурност“. Това обясни на брифинг в централата на партията народният представител Драгомир Стойнев, съобщава БГНЕС.  Решението е било взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на партията, а вотът ще бъде внесен самостоятелно от БСП.

„Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България“, аргументира се Драгомир Стойнев.

Въпреки, че ще внесат вота самостоятелно, от БСП се надяват той да бъде успешен, а в най-кратки срокове ще започнат и работа по мотивите.

„Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в София, а през летище „София“ влизат непроверявани граждани. В същото време искаме да членуваме в Шенген“, смята Стойнев.

Според народния представител Антон Кутев премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочи ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си.

„Имаше времена, когато решенията на Борисов имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започват да се променят всеки час. Това не е комично, а е форма на тотално безсилие и бягане от отговорност“, заяви Кутев.

Това ще бъде вторият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“. Първият бе иницииран отново от БСП в началото на годината и бе свързан с темата „корупция“, но не успя да събере необходимия брой гласове в пленарна зала.

От БСП започват работата по мотивите на готвения вот на недоверие още днес, но не се ангажираха с краен срок за тяхното завършване и депозиране в деловодството на парламента.

По време на пресконференцията от левицата коментираха и инцидента с падането на военен хеликоптер Ми-17 в района на авиобаза Крумово, при който загинаха двама военни пилоти, а трети военнослужещ беше ранен.

„Това показва, че имаме сериозни проблеми в сферата на сигурността“, смята Стойнев.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN