24 Януари 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.06.2018 07:45

Коментари 0 / Видяна 359

(ВИДЕО) Андрей Новаков: Пакетът "Макрон" капитулира

Като капитулация на пакета “Макрон” определи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков одобрените от комисията по транспорт на Европейския парламент промени в пакета за мобилност.

Новаков е един от авторите на одобрените поправки и той определи резултатите от гласуването като пълна победа за българската позиция, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Гласуването означава, че българските фирми за международен транспорт няма да бъдат ощетени от новата директива и българската позиция има пълна победа.

 

Ето и интервюто на Новаков за пресслужбата на Групата на ЕНП в ЕП.

 

Г-н Новаков, как определяте гласуването в комисията по транспорт и как се стигна до тук?

Това, което, според мен най-пълно обрисува случилото се в комисията по транспорт е абсолютна и безусловна капитулация на Пакета “Макрон” и пълна победа за българската позиция тук.

 

Лесно ли убедихте колегите си да подкрепят Вашата позиция?

Трябва да кажа, че започнахме дебатите не от нула, а от -10 от наша гледна точка. Инвестирах повече от една година, за да стигнем до този успех днес.

 

Можете ли да дадете подробности за постигнатите компромиси?

Считам, че това беше безусловна капитулация на този пакет първо, защото отпадна тоталната забрана за използване на кабините на камионите за почивка. Отпадна изискването на всеки три седмици шофьорите да се прибират вкъщи, а също така отпадна и намерението на Комисията международните шофьори да попадат в обхвата на Директивата за командированите работници - с други думи на всеки 72 часа, прекарани в някоя страна членка да бъдат налагани местните изисквания и местното законодателство.

 

Това, че пропътувахте от Брюксел до България с ТИР помогна ли за изчистване на вашата позиция?

Най-вече ми вдъхна увереност, вдъхна ми кураж, а пък и преди това пътуване аз не съм живял с илюзията, че хората, които са заети в международния транспорт имат лека работа или лек живот, но видях, че част от предложенията са абсолютно неизпълними на практика.

 

Какво предстои с този документ от тук нататък?

Това е много силен сигнал и към Съвета на министрите, и към Европейската комисия за това какво мислят единствените пряко избрани от хората служители в институциите на Европейския съюз, така че аз очаквам това, което гласувахме днес на комисия да бъде финалното решение.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN