22 Март 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.05.2018 16:11

Коментари 0 / Видяна 398

520 абсолвенти от Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ получиха дипломите си

На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2017 на Стопанския факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Своите дипломи получиха 520 абсолвенти в ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ от специалностите „Стопанско управление“, „Туризъм“, „Финанси“, „Счетоводство и контрол“, „Маркетинг“, „Международни икономически отношения“, „Икономика на публичната сфера“, „Счетоводно-финансов мениджмънт“, „Управление на проекти“, „Мениджмънт и маркетинг на международния бизнес“, „Международен туризъм“, „Управление и развитие на човешките ресурси в стопанския сектор“, „Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорска дейност“ и др. 

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров откри тържеството и поздрави абсолвентите.

„От тук нататък ви предстои едно голямо учене и това е ученето през целия живот. Всеки един от вас ще се сблъска със своето работно място, във фирмата или институцията, в която работи като експерт или ръководител, с много проблемни ситуации, в които ние няма да сме там и ще трябва да се справяте сами, като използвате знанията, уменията и компетенциите, които сте получили тук. Ще ви е трудно, но ако искате да останете в тази професия, която сте си избрали – професията на икономиста, ще трябва да учите цял живот, тъй като светът и икономиката се променят“, каза доц. д-р Преслав Димитров.

„Бъдете горди, че сте възпитаници на Югозападния университет, бъдете щастливи от това, което работите. Няма нищо по-хубаво от това да работите това, което ви е хоби“, каза още доц. Димитров. Той пожела на дипломантите лично щастие, здраве, късмет и успех във всяко едно начинание.

Дипломите на отличниците връчи ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков.

„Всички ваши близки са тук, за да споделят този върховен миг, в който вие получавате атестат за един успешен бъдещ живот. От тук нататък  ще трябва много да се трудите, защото това е само началото“, каза в обръщението си към дипломантите проф. д-р Борислав Юруков.

„В момента в София се провежда среща на европейските лидери, на която се обсъждат изключително важни въпроси. Това е показателен знак за вашето тържество, защото това ви дава възможност да реализирате себе си в една бъдеща Европа, в която България може да заеме достойно място. Считам, че благодарение на цялото ръководство и прекрасния екип на Стопанския факултет вие сте подготвени и можете да поемете по този път“, каза още проф. Юруков.

Първенец на Випуск 2017 е Филип Иванов, завършващ специалност „Стопанско управление“ с успех 5.85 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити. Сред отличниците са и Павлина Борисова, Карамфила Арнаудова, Ваня Янева, Марио Петров, Елизабет Найденова, Цветелина Панева, Стефани Милева и Радостина Юлева. Те получиха плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение.

Специален музикален поздрав към абсолвентите отправиха Полина Порумова и Стефан Йорданов – възпитаници на Факултета по изкуствата.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN