26 Август 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7647 BGN 1 GBP = 2.1457 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.05.2018 14:44

Коментари 0 / Видяна 1286

Студени от ЮЗУ представиха дизайнерските си колекции на стилно модно ревю

Студенти от Факултета по изкуствата към Югозападен университет „Неофит Рилски“ показаха своите постижения в модния дизайн на стилно ревю днес във висшето учебно заведение. Към младите дизайнери се присъединиха и малчугани от школата по мода и дизайн към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Моделите на децата бяха обединени в темата „Слънцето в житния клас“.

„Всъщност това беше и темата към национален конкурс  “За хляба наш”, в който спечелихме 4 награди. Децата, ще ги видите те са доста интересни, много различни. Така че децата, които посещават школата, моделите са техни“, каза Мария Онтева, дизайнер, преподавател в ЮЗУ и ръководител на школата по мода и дизайн към ЦЛТРДБ.

„От друга страна ще представим специалностите в университета“, допълни Мария Онтева.

Студентката от специалност „Маркетинг и реклама в модния дизайн” Айше Чаушева бе изработила колекция за най-малките принцеси пролет-лято 2018-та.

Дизайнерката от трети курс Татяна Денкова представи колекция „Солнечнии кръг” вдъхновена от руските облекла.

Моника Станева от втори курс “Мода” представи колекция „Флейм“, а колежката й Даница Стоянова - „Цвете на боговете”.

„Колекциите са почерпени от всичко около нас, като тематика можем да се основаваме и на историята на костюма, като вдъхновение се черпи от природата и от всичко което ни заобикаля.

Доста голяма част от студентите които са завършили университета продължават да се занимават в модния бизнес“, каза още Мария Онтева.

Искаме да представим работата на студентите през изминалата академична година и техните постижения в областта на технологията, дизайна и работата в лабораториите на нашия факултет, каза Елена Благова, преподавател в специалност “Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия” .

Имаме едно многообразие от модели и от идеи които желаем да бъдат показани и да бъдат широко рекламирани.

Лесно се мотивират, те имат желание, дошли са с такова желание и както показват и самите ревюта всяка година те надграждат, надграждат наученото до сега, получават нови знания и възможността да се обучават извън университета в реална практическа среда която съвсем прави от тях едни професионалисти и подготвени специалисти за в бъдеще, допълни Елена Благова.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.08.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.15 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.66 BGN