24 Март 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.05.2018 12:35

Коментари 0 / Видяна 1097

(ВИДЕО+СНИМКИ) Красотата и грацията завладяха Благоевград

Този уикенд в областния център на Пиринско се проведе възродения Открит турнир по спортни танци

 

 

След 10-годишно прекъсване Благоевград се върна на картата на спортните танци в България. Красотата, уменията и грацията завладяха тази събота областния център на Пиринско, когато се проведе Откритият турнир „Купа Благоевград 2018“. В него участие взеха 165 двойки от 24 клуба от цялата страна. Спортната зала на Американския университет се оказа малка за всички желаещи да видят танцьорите. Състезанието бе организирано от Клуб по спортни танци „Импулс“ и е под егидата на Българската федерация по спортни танци.

През целия ден различните възрастови групи на танцьорите показваха своите умения. Надпреварата бе открита най-малките – децата от детски градини „Детелини“ и „Света Богородица“, след което започна същинската част от надпреварата.

 

„Изгряващи звезди“

До обяд се проведе състезанието в категория „Изгряващи звезди“, в която състезателите на домакините бяха безапелационни и спечелиха 5 златни и 2 сребърни медала.

При най-малките (7 години) Кристиян Барболов и Никол Милчева завоюваха злато както в стандартните, така и в латиноамериканските танци. При 9-годишните Димитър Язовалийски и Изабел Тотева спечелиха сребро в латиноамериканските танци. Георги Чимев и Симон Карабельова се окичиха със златото в латиноамериканските танци, и станаха втори на стандартните. Данаил Стоянов и Петя Денинска бяха безапелационни при 15-годишните и завоюваха 2 златни отличия в двете категории.

 

Открит турнир

В Открития турнир състезателите на „Импулс“ също завоюваха отличия.

При 9-годишните Петьо Петков и Никол Николова от клуба на домакините спечелиха сребърни медали. В тази категория победители станаха Ангел Свирков и Божидара Чакалова от Смолян. На трето място се наредиха Георги Николов и Симона Симеонова от София.

При 11-годишните състезателите на домакините спечелиха златни и сребърни медали. Първи се наредиха Даниел Барболов и Дарина Александрова, а втори Яне Николов и Александра Борисова. С бронз се окичи състезателната двойка от Пловдив Светозар Гарабедян – Ана-Мария Каварджикова.

В клас 18 D+D Денис Василев и Мария-Александра Цекова от „Импулс“ Благоевград завоюваха първото място.

 

„Купа Благоевград“

Кулминацията на турнира бе вечерта, когато се проведе надпреварата „Купа Благоевград“.

В латиноамериканските танци при децата най-добре се представиха Венцислав Загорски и Ерика Никол Керкенякова от Пловдив, втори се наредиха Калоян Спасов и Аида Карапетян, а с бронз се окичиха Волен Драганов и Никола Караиванова.

В стандартната програма при най-малките златото отиде при Калоян Спасов и Аида Карапетян, а среброто Венцислав Загорски и Ерика Никол Керкенякова. Бронзовите медали отново заслужиха Волен Драганов и Никола Караиванова.

При юношите и в латиноамериканската и в стандартната програма медалите се разпределиха по един и същи начин. Със злато се окичиха Илиан Борисов и Венера Спасова. Сребърните медали спечелиха Иван Тотов и Марина Жекова, а бронзовите отидоха при Владимир Величков и Габриела Рагина.

При най-големите – над 19 години, в латиноамериканската програма златен медал завоюваха Робърт Стоянов и Калина Джамбазка от София, със сребърни медали се окичиха Николай Воев и Елица Блажева също от София, а трети се наредиха Стивън Стоянов и Моника Венциславова от Монтана.

В стандартната програма със златни медали се окичиха Янислав Найденов и Мина Самсиева. Сребърните медали спечелиха Николай Василев и Валентина Лазаркова, а бронз завоюваха Марио Спасов и Калина Богданова.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN