20 Юни 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7483 BGN 1 GBP = 2.1877 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.04.2018 10:00

Коментари 2 / Видяна 1121

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: Правим, това което обещахме! Изграждаме нови тротоари, осветление, полагаме асфалт, ВиК в IV микрорайон

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на обект „Благоустрояване на IV микрорайон, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен“ до ЮЗУ „Неофит Рилски“, част от проекта „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР.

„Правим, това което обещахме! Изграждаме нови тротоари, полагаме асфалт, водопровод и канализация, осветление, озеленяване. Правим всичко това, за да може IV микрорайон да придобие европейски облик. В момента там, има нови сгради, а хората ходят в кал. „Благоустрояване на градската среда“ е един от най-трудните проекти, които реализирахме. Благодаря на целия екип, защото за пореден път доказахме, че Община Благоевград има необходимия капацитет да се справя с всякакви трудности“, подчерта кметът д-р Атанас Камбитов.

 

На церемонията присъстваха  евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, народният представител Даниела Савеклиева,  областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС- Радослав Тасков, заместник-кметовете на Благоевград Христина Шопова, Зорница Кралева, Иво Николов,инж. Емилия Тунева, , духовни лица,  представители на институции и политически партии, граждани.

Шестте улици, които обхваща обектът са „Ветрен”,  ул. „Роден край”, ул. „Черно море”, ул. „Съединение”, ул. „Независимост” и ул. „Руен”.

Районът е една от най-новите жилищни зони в града, а в него живеят предимно от хора в трудоспособна възраст. Мястото на живеене е в непосредствена близост до ЮЗУ и болничните заведения на Благоевград, заради което неговото благоустрояване е крайно наложително, тъй като ще осигури добра транспортна обвързаност с централна градска част, както нормалното и безопасно придвижване на живеещите в района.

Проект „Благоустрояване на градската среда” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” ‎‎‎‎2014-2020 г. (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на обекта е  ‎‎‎‎3 568 618.58 лв, които се предоставят  като безвъзмездна финансова помощ по проекта от ЕС.

‎‎‎‎1 016 305.55 лв. са предвидени за изграждане на ВиК мрежи, които Община Благоевград ще получи като финансиране от Републиканския бюджет.

Непосредствено преди церемонията за първа копка бе дадена и пресконференция, на която подробно бе представен проектът от инж. Емилия Тунева, заместник- кмет по строителство и сигурност и ръководител на проекта.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

BNP, 24.04.2018 02:09

Здравейте, г-Н и г-жа Ние сме международна компания, която предлага заем от 5 000 € до 500,000 в € всяко лице е в състояние да изплати с интерес ниско ниво от 3% до 4% в зависимост от исканата сума. Ние предлагаме частни заеми в краткосрочен и дългосрочен план всеки сериозен човек, като в реална нужда. Защото, да бъдеш-специално, ние не искаме да се нарушава законът на износване. За всеки човек, интересува, моля свържете се с нас на нашия e-mail или по whatsapp. Whatsapp : +32460212248 E-mail : kontakt.bereit@hotmail.com

Селянин от града, 21.04.2018 14:20

Така е и така ще бъде!!! "Интереса клати феса" . За да си продават апартаментите по-скъпо бизнесмените Об. съветници си орбанизират района а хората по кварталите кучета ги яли! И в кв. Струмско живеят хора в трудоспособна възраст но газят в кал и в тъмнина, но затова пък данъците са им като за организирана градска част!!! Г-н Кмете, 2009 г разкопахте южната част на квартала под жплинията с орбанизиране на района и.... от тогава нищо! Нито газ, нито асфалт, нито осветление! Само отговори от рода "няма пари, когато се осигурят средства тогава ще асфалтираме", а дотогава.... " Я камилата я камилата...". Ц

1
 

Валутни курсове на БНБ за 19.06.2019

1 USD =1.75 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.52 BGN

1 CHF =1.75 BGN

100 JPY =1.62 BGN