18 Февруари 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.04.2018 08:51

Коментари 0 / Видяна 1917

(ВИДЕО) VII СУ – Благоевград – победител в музикалното състезание на Кеймбридж училищата в България

Клипът на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград е убедителният победител в художествено-музикалното състезание по английски език за 2018 година на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Победителят бе обявен в събота на общото събрание на членовете на Асоциацията във Велико Търново. Клипът на Седмо СУ пребори най-добрите гимназии в страната, които изучават засилено английски език.

Истинско предизвикателство е да се подготви изпълнение на английски език, което да съчетае подходящ сюжет, перфектно заснемане и режисура, завладяваща песен и прекрасно пеене. Журито оцени високо подготвения клип като най-добрия начин за елегантна реклама на училището. Над 9 288 гледания и 866 харесвания са подкрепили клипът на Седмо училище. Първото място училището спечели с убедителните 111 точки. Ненатрапчиво, с жизнерадостно настроение и усмивки, танцуващи ученици разхождат зрителите из прекрасната база на училището под звуците на песента на Justin Timberlake „Сan't stop the feeling“. Талантливата Константина заразява в ритъма на танца всеки срещнат по коридорите и с прекрасното си изпълнение повежда всички към слънчевите и изискани коридори и стаи на едно невероятно училище. Идеята за сюжета е изцяло на учителя по музика Стоян Ников. Записът е направен от Владимир Трифонов, а за прекрасната обстановка, в която танцуват учениците, заслугата е на директорът – д-р Лилия Стоянова. Усилията да се подготви базата бяха съсредоточени около патронния празник през февруари, а само месец след това училището посрещна над 200 участници от цялата страна на националното състезание по информационни технологии.

В Старопрестолния град на 14.04.2018 година се проведе и Националното състезание по английски език на Асоциацията, в което Седмо училище бе  представено от отбор от 5 ученици – Мая Христова Батева и Ивомир Иванов Гюлев– ниво А1,  подготвени от учителката Снежана Миланова,  Ивет Руменова Трайкова и Никола Георгиев Атанасов – ниво А2, подготвени от Иванка Клечарова, както и Кристиян Маламов – ниво В 2 – подготвен също от Иванка Клечарова.

Екипът от учители по английски език –Иванка Клечарова,  Елена Трифонова, Светла Дживджорска, Снежана Миланова, Мариела Андонова, Елена Попниколова и Мартина Златинова работят неуморно училището да се утвърди като лидер в областта на чуждо езиковото обучение.

Победителите в художествено-музикалното състезание ежегодно откриват Деня на Кеймбридж и Националната конференция на учителите по английски език, които тази година ще се проведат на 12 май в хотел „Маринела“. Специални гости на събитието ще бъдат британският посланик Ема Хопкинс, Herbert Puchta – най-известният съвременен методист на Кеймбридж и Matthew Ellman – великолепен презентатор и опитен тийчър трейнър. По време на Деня на Кеймбридж подобаващо време и внимание ще бъде отделено на победителите в Националното състезание по английски език и Художествено - музикалното състезание, където ще бъдат наградени и учениците от Седмо училище и техните учители.

Доказателство за неуморния труд на екипа на Седмо училище е и чукащото на вратата Пето регионално състезание по География и икономика, което ще се проведе само след 5 дни под домакинството на Седмо СУ с тема на годината „Страни, народи, култури“.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN