27 Март 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.03.2018 07:55

Коментари 0 / Видяна 941

Ким Чен Ун и Си Цзинпин се срещнаха в Пекин

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се е срещнал в китайската столица Пекин с президента на Китай Си Цзинпин. Официалната визита се е състояла от 25 до 28 март.

Китайските власти са предупредили Южна Корея за посещението на севернокорейския лидел Ким Чен Ун в Пекин от 25 до 28 март. Държавният департамент на САЩ също е знаел за пътуването. Още утре членът на Политбюро на Китайската народна република Ян Цзечи ще посети Южна Корея, за да информира официално властите в Сеул за резултатите от разговорите на Ким Чен Ун с китайския президент Си Цзинпин.

Според президента на Китай Пекин ще съдейства за непрекъснатото укрепване на сътрудничеството с Пхенян заради мира и защитата на взаимните интереси на двете държави за целите на повишаване на благосъстоянието на двата народа, за укрепването на мира и стабилността в региона.

"Трябва да отделим специално внимание на укрепването на контактите между представителите на младежта на Китай и КНДР, за да бъдат наследени съществуващите приятелски традиции", отбелязал Си Цзинпин.

Визитата на Ким Чен Ун е свидетелство за голямото значение, което лидерът на Северна Корея придава на развитието на отношенията с Китай.

"Основите на традиционната дружба на Китай и КНДР бяха поставени и получиха по-нататъшно развитие благодарение на усилията на по-старите поколения от висшето ръководство на двете страни. Това е наше съвместно безценно достояние", заявил Си Цзинпин.

Китайският лидер подчертал, че Комунистическата партия на Китай и Трудовата партия на Корея имат голям принос за развитието на социализма. "Трябва да се стремим към това нашите съвместни отношения да получат още по-успешно развитие (...). Това е единственият правилен избор и върху него няма да повлияят мимолетните промени", отбелязал той.

На свой ред Ким Чен Ун заявил, че властите на Северна Корея неизменно отделят голямо внимание на засилването на междупартийните връзки с Китай.

"Развитието на дружбата с Китай е нашият избор и нищо няма да го промени", подчертал лидерът на Северна Корея.

Си Цзинпин е бил поканен да посети Северна Корея и поканата е приета.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN