13 Декември 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.03.2018 13:48

Коментари 0 / Видяна 600

Борисов поиска червени линии срещу мигрантите

Лидерите трябва да начертаят червени линии. Ще влизат толкова мигранти, колкото можем да интегрираме.

Трябва да се вземе политическо решение. Държавите ще кажат Борисов се оправи, 0% натиск. Румъния е спокойна, защото България пази добре границите си.

Това каза премиерът Бойко Борисов на форума на ЕНП, който се провежда в София, пише dir.bg.

Неслучайно миграционният поток е към ЕС, защото е мястото, с най-добрата инфраструктура, иновации, екология, социални системи. България се справя с границата с Турция, проблемът идва откъм Шенген, подчерта българският премиер. ЕС да побърза със споразумението си с Анкара, предупреди Борисов.

"Няма спор за никого, и за тези, които хейтят, че ЕС е най-доброто място за живеене в света. Аз съм живял и по времето на СССР, и на СИВ. Каква радост беше да идем навън. Аз покрай спорта имах възможност да ида и в Братислава, и в Париж. Сега навсякъде е еднакво, заяви Борисов.

Бившият австрийски канцлер падна заради мигрантите. В колко съвета (заседания на Европейския съвет - б.р.) това, което предлагах, се приемаше като ерес? Кое население ще приеме стотици хиляди непознати хора отвън? В Щатите, Канада, Австралия си въведоха ред на границите! След 3 г., като отидох сега в Бавария, ме чуха. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Защото подплашихме населението си! Затворете си границите, оправете си КПП-тата. Когато за пръв път го предложих, бях обявен за най-нехуманния човек. Ако не го направи сега, хората няма да се успокоят. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме. За другите ще плащаме да стоят близо до родните си места, изтъкна Борисов.

Министър-председателят даде пример как предложил на Жан-Клод Юнкер да кацне във Вашингтон и да каже, че е председател на ЕК, за да види, че няма да го пуснат.

26 милиарда евро харчи ЕК за мигранти, подчерта Борисов и поиска по-бързо силен бюджет за отбрана.

"Ако продължаваме да шикалкавим, ще започнат да ни бичат, и то не социалистите, а националистите и популистите. Защото хората ги е страх, и ако не отговорим на страха, нищо друго не ги интересува", заяви премиерът.

За кохезионната политика и многогодишната финансова рамка след ?Брекзит Борисов каза, че България ще предложи и, според него трябва да бъде прието, да се повиши вноската на всички членки на ЕС "по квотата каквато е в момента на база БВП".

Той не подмина и темата с изграждането на транспортните коридори през Балканите, което трябва, според него, да стане политическо решение на Евросъюза. В противен случай обричаме Балканите на обезлюдяване, категоричен е премиерът. Без европерспектива те могат да станат и "черна дупка", която да генерира несигурност, нестабилност и тероризъм, предупреди Бойко Борисов.

Колко изтребители, танкове, ракети трябват на Европа, внасяме съответно спрямо вноските в ЕС, и общ щаб брани Европа, описа част от виждането си за колективна отбрана премиерът.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN