13 Декември 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2018 11:22

Коментари 0 / Видяна 641

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема

Официално бе открит семинар за динамиката в съвременното изкуство и културните политики в Благоевград. Стартът бе даден от заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. 

„За мен е чест да Ви приветствам в Благоевград от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име.  Тук е моментът да поздравя партньорите ни от Сдружение „Толкова близо, толкова далече“, благодарение на които семинарът е факт. Това не е просто среща, в която някои теоретично да обяснява за изкуството в неговите многообразия, а среща, в която ще се сподели опит и вдъхновение“, каза в приветственото си слово Христина Шопова.

„Франкофоли стана туристическо събитие номер 1 на годината, преборихме се с много добри и качествени събития в цяла България, така че наистина това е не само призвание , но и отговорност да продължаваме да работим в същата посока“, допълни заместник-кметът.

 

По време на първия ден от семинара бяха представени различни презентации с разнообразни теми.

Заместник-председателят  на Сдружение „Толкова близо, толкова далече“ и модератор Снежана Йовева представи  „Културата като бранд. Брандиране и културни продукти в Европа. Съвременното изкуство пред време и граници“. 

Преди старта на презентацията си, Снежана Йовева сподели защо Благоевград е първият град, в който представят Семинара. „Благодарни сме, че заедно с Благоевград успяхме да развием концепцията и да предложим тема за семинара, с който да представим динамиката в областта на културните политики.  Благоевград е първия град, който избрахме не само, защото сте активни, гъвкави в областта на културните политики, но и защото има  какво да споделите, затова за мен е удоволствие да бъдем днес заедно.“, отбележи тя.

Мила Старейшинска- Ангелова и Ния Табакова, куратори в международни изложби и изкуствоведи представиха  „Толкова близо, толкова далече - художници номади у дома" .

На днешната среща бе презентиран  още „Изкуството като световен бранд – случаят Кристо“ от Евгения Атанасова, която е  продуцент и журналист в Българска национална телевизия.

В първия ден от семинара д-р Христина Цонева, директор на Регионален исторически музей- Благоевград  представи „Музеят - център за културни политики“ , а Ерина Кръстева от Регионален исторически музей- София  – „Визуалният език в музея“.

Бе дадена възможност за задаване на въпроси, проведе се и дискусия с теми, касаещи гостите на семинара.

Семинарът бе разделен на два панела, като втория панел включваше „Публични комуникации на културни събития: планиране и провеждане на успешни комуникации“,   „Икономика на културата“  и дискусия с участие на представители  от  общински културни  организации, галерии, театри, университетски преподаватели в Благоевград.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN