13 Декември 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2018 10:46

Коментари 0 / Видяна 510

144 абсолвенти получиха дипломите си от Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 144-ма бакалаври и магистри от Филологическия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на факултета проф. д-р Магдалена Панайотова откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите Английска филология“, „Българска филология“, „Славянска филология“, „Приложна лингвистика“, „Чужд език и етнология“, „Педагогика на обучението по български език и по чужд език“, „Балканистика“, „Филологически аспекти на работата в медиите“, „Лингвистични аспекти на чуждоезиковото обучение“, „Превод и съвременна англоезична литература“, „Английски език и етнология“, „Език и лингвистика в глобалния свят“, „Българският език като чужд“ и „Английски език и антропология на Югоизточна Европа“. Тя им пожела щастие, късмет и професионални успехи. Проф. Панайотова призова дипломантите да бъдат достойни за времето си, за специалността и университета си. 

Поздрав  за успешното дипломиране от свое име и от името на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“, доц. д-р Борислав Юруков отправи зам.-ректорът проф. д-р Антони Стоилов. Той връчи дипломите и плакетите на отличните студенти. С успех 6.00 от семестриалните и държавните изпити се дипломираха Александра Клечорова, завършваща специалност „Българска филология“ и Димитър Нурков, завършващ специалност „Английска филология“. Сред отличниците, които получиха плакет на университета са и Райна Нешева, Кристина Петрова, Павлина Милушева, Диана Стоименова, Беатрис Тодорова и др.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2017 връчиха деканът на Филологическия факултет – проф. д-р Магдалена Панайотова и нейните заместници – доц. д-р Антоанета Михайлова и доц. д-р Борислав Попов.

По време на церемонията  студенти от специалност „Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева изпълниха четири танца, с които поздравиха дипломантите и техните родители. Музикален поздрав към гостите отправиха Ванина Калапсъзова и Мария Божинова от вокално студио „Сгушена звездица“, гр. Петрич с вокален педагог Таня Тотева.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN