24 Януари 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2018 15:56

Коментари 2 / Видяна 1318

Становище на Американския университет във връзка с организирането на хомосексуална сбирка в общежитие „Скаптопара 1“

Американския университет в България изпрати отворено писмо със своето становище във връзка с организираната хомосексуална сбирка в студентско общежитие „Скаптопара 1“. Както E79news писа предстоящото на 20 февруари събитие изправи на нокти Благоевград. От ВМРО-БНД изпратиха писмо-сигнал до кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, а от „Национална съпротива“ организират протест.

 

Публикуваме позицията на АУБ без редакторска намеса:

 

„Във връзка със събитие, организирано от студенти от Американския университет в България, Ръководството на АУБ иска да подчертае, че нашата роля като образователна институция е да възпитаваме младите хора в демократични и социални ценности, присъщи на нашето съвремие и да изграждаме у тях дух на толерантност и подкрепа към различията.

Като дом на студенти от над 40 държави, различни като култури, етноси, религия и раса, Американският университет има отговорността да мотивира и гради всекидневно взаимно зачитане и уважение между всички свои студенти, независимо от техния произход, култура, полово самоопределение и всякакви други фактори, които внасят различност.

В Американския университет в България съществуват над 40 клуба по интереси – от спорт до бизнес, от предприемачество до политика, от танци до журналистика. Студентите в АУБ се обучават не само в час, но всички извънкласни мероприятия обогатяват образованието им и допринасят за тяхното развитие. В този случай, става въпрос за инициатива на студентски клуб и ние уважаваме желанието им да организират различни събития.

За нас, като образователна институция, е от ключово значение да мотивираме нашите възпитаници да бъдат социално ангажирани към значимите „горещи“ теми, които възникват в  общественото пространство.

Затова подкрепяме тяхната инициативност и желание да сложат пръст на пулса на времето и да обсъждат наболелите проблеми, а не да ги игнорират. 

Смятаме, че с всичко това даваме добър пример на младите хора в АУБ, който им позволява след излизане от университета, да се впишат лесно в съвременното глобално общество и да продължат своя живот и кариерно развитие по един толерантен и с уважение към личността начин. По този начин АУБ гради бъдещи социално ангажирани и с демократични възгледи граждани.“

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Кольо, 14.02.2018 20:32

Елате, елате, чекаме ви. Колкото повече, толкова по-добре. Убаво ке си прекарате.

Шопова, 14.02.2018 17:30

Кметът какво изскимтя по въпроса???

1
 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN