20 Октомври 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.01.2018 09:38

Коментари 0 / Видяна 459

Валери Симеонов: Ще притискам инвеститора за втория лифт

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви ангажимент да отговаря за спазването на закона и да не се презастроява Пирин при изграждането на втория лифт.

"Няма да се изсичат вековни дървета, България става сериозна европейска държава и законът има върховенство”, каза той, цитиран от dir.bg. По думите му за Банско няма мераклия да застрои 8% площ, камо ли 48%.

"Ще притискам инвеститора да извърши изграждането на втория лифт час по-скоро, дай Боже след две години да се похвалим с втори лифт. Промените, които ги правим, са за това да се изгради час по–скоро, но ще съблюдавам и за спазването на екологичното законодателство", заяви още вицепремиерът Валери Симеонов.

Както E79news писа Валери Симеонов се включи снощи в протеста под надслов "Аз искам да карам ски в България“, организиран от сдружение "Бъдеще за Банско“. В него участваха жители от всички общини на Благоевградска област, както и хора от цялата страна, изявили подкрепа за изграждането на втори лифт. В същото време имаше и протест на природозащитници, които настояваха  решението на Министерския съвет за застрояване на Национален парк "Пирин" да бъде отменено.

Попитан дали министърът на околната среда и водите Нено Димов трябва да подаде оставка, както поискаха протестиращите, Валери Симеонов отговори:

„Не, естествено. Откъде-накъде? Той даже е прекалено толерантен към тях и прекалено внимателен по отношение на спазването на законодателството“.

"Има една остра съпротива на Зелените, организирана още от 90-те години, за да ограничи зимния туризъм. В закона за горите има текст, който забранява изграждането на спортни съоръжения без да се промени предназначението на земята под влека. Това за далекопроводи не е необходимо”, заяви той.

НФСБ планира да внесе промени в закона и да отпадне този текст.

"Ние заставаме зад всички курорти. Държавата трябва да защити интереса на инвеститора на Банско. Там има безобразни опашки, които отблъскват хората. Не виждам защо се вторачваме в Банско, а например София винаги се избягва и заобикаля и от еколози и медии”, добави Симеонов и даде пример, че и Чепеларе, Пампорово, Гела също имат нужда от разширяване.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN