21 Октомври 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.01.2018 13:31

Коментари 0 / Видяна 310

МВР представи приоритетите си на председателството

Днес министър Валентин Радев представи пред Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент в Брюксел приоритетите на Българското председателство на Съвета в областта на вътрешните работи.

Министър Радев подчерта, че България поема ротационното председателство на Съвета в ключов за развитието на Европейския съюз момент. През последните няколко години Европейският съюз беше изправен пред сериозни предизвикателства – комплексни заплахи за сигурността и безпрецедентен миграционен натиск. Овладяването им наложи прилагането на комплексни мерки.  Част от тях имаха за цел спешна реакция за справяне с кризисни ситуации, други са дългосрочни и предлагат устойчиви решения. В своята съвкупност предприетите мерки допринесоха за укрепването на Европейския съюз. Министър Радев беше категоричен, че е настъпил моментът да бъдат доведени до успешен резултат усилията за намиране на решения, които да позволят на Съюза не само да реагира адекватно в кризисни ситуации, но и да повишат неговата устойчивост като създадат възможности да действа в по-голяма степен превантивно.

Българското председателство се отнася изключително отговорно към тази задача, посочи министър Радев. Постигнатото от Естония ще бъде продължено,  като се осигури необходимата приемственост и при прилагането на конструктивен и ориентиран към резултати подход. Председателството ще се ръководи от принципите на гъвкавост, прозрачност и предвидимост.  Амбицията е да се работи за максимален резултат.

Основни приоритети в  работата на Българското председателство ще бъдат по-ефективното управление на миграцията и повишаването на сигурността на европейските граждани. Граничната сигурност е изведена като хоризонтален приоритет, имащ отношение както към сигурността, така и към миграцията.  И в областта на вътрешните работи ще бъде даден принос към  специфичния приоритет на Българското председателство – бъдещето на страните от Западните Балкани.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN