21 Октомври 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.12.2017 07:59

Коментари 0 / Видяна 1428

Започна обезопасяването на кръстовището, където загина 19-годишната Фатиме

Още по темата: 5000 лв. гаранция за свободата на шофьора, прегазил Фатиме в Благоевград Започна обезопасяването на кръстовището, където загина 19-годишната Фатиме Окръжна прокуратура - Благоевград повдигна обвинение на шофьора на камиона, убил 19-годишната Фатиме в Благоевград 3-дневен траур в Белица заради прегазената студентка (ВИДЕО) Студенти излязоха на шествие-протест тази сутрин в Благоевград Бдението-протест в памет на прегазената студентка в Благоевград прерасна в блокада Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград Състуденти на Фатиме окъпаха в сълзи и цветя кръстовището убиец в Благоевград Убитото на пешеходна пътека в Благоевград момиче учило за медицинска сестра Камион премаза момиче на пешеходна пътека в Благоевград

До 18 декември трябва да бъдат изградени два „спящи полицая“, между които ще бъде забранено спирането и паркирането, повдигната пешеходна пътека, допълнителни светлинни знаци, указващи наличието на пешеходна пътека

 

 

По предложение на кмета Камбитов, ще се сформира група от студенти в Благоевград, които регулярно ще поставят проблемите на младите хора в града

 

 

От тази сутрин започна изграждането на „спящи полицаи“ в района на кръстовището на улица „Славянска“, където преди 2 дни загина 19-годишната студентка Фатиме Колашова. Изкуствените неравности ще бъдат две, които ще бъдат поставени на 30 метра преди пешеходната пътека, в двете посоки. Между тях изрично ще бъде забранено спирането и паркирането на автомобили.  Също така ще бъде направена и повдигната пешеходна пътека, маркирана в бял и червен цвят, срещу Второ студентско общежитие. Сред мерките, които ще бъдат предприети още е поставяне на допълнителни светлинни знаци с автономно ел. захранване, указващи, наличието на пешеходни пътеки. Всичко това трябва да бъде изградено до 18 декември.

Тези решения взеха на извънредно заседание вчера от Комисия по безопасност на движението към община Благоевград, свикана от кмета д-р Атанас Камбитов. На заседанието присъстваха и представители на студентската общност.

Градоначалникът заяви, че с цел улесняване на достъпа за пешеходците, е разпоредил да бъдат премахнати всички навеси на търговски обекти, които са изградени върху общински площи.

„Предстои да бъде проектирана и светофарна уредба на кръстовището на ул. „Славянска“.

След злополучния инцидент, неколкократно направих лична проверка на осветлението по улица „Славянска“. Проверих и има ли налична пътна маркировка. Категорично мога да заявя, че не бяха констатирани нередности, но въпреки това ще бъде поставено допълнително осветление при пешеходните пътеки.

Полагане и освежаване на пътната маркировка ще бъде направена по уличните платна в целия град.

По мое предложение, ще се сформира и група от студенти в Благоевград, които регулярно ще поставят проблемите на младите хора в града, и заедно ще търсим решение за тях.

За пореден път апелирам водачите и пешеходците да спазват правилата на движение по пътищата!“, каза още кметът Камбитов.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN