21 Октомври 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.12.2017 14:45

Коментари 0 / Видяна 818

Всички работници, които през последните 2 г. не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат

Всички работници, които през последните три години не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат от Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалиращи предприятия. Това обяви омбудсманът Мая Манолова на брифинг в парламента, цитирана БГНЕС.

Парламентът окончателно прие промените в Кодекса на труда, инициирани от Манолова, с които това стана възможно. Тя поясни, че вече ще бъде забранено и няма да е възможно да се продават фирми на клошар с цел некоректни работодатели да избягат от работниците си и да им платят дължимото.

„По този начин на практика работничките от Дупница, шивачките от Ветрен, работниците от Русенската корабостроителница, служителите в голяма търговска верига и тези от телеком, ще могат да си получат заплатите, които им се дължат от работодателите“, каза Манолова.

 

Омбудсманът посочи, че до тези промени се е стигнало заради усилената работа на депутатите и нейни усилия.

Тя обясни, че хората няма да могат веднага да си получат парите и този процес ще се развие в рамките на следващата година и нито един лев, който е дължим на работник, няма да бъде загубен.

ПГ показаха, че могат да работят заедно в интерес на гражданите, които са най-неоправдани, категорична бе Манолова.

 

От своя страна Светлана Ангелова, зам.-председател на Социалната комисия посочи, че тези промени ще дадат допълнителна защита на служителите, които не са получили заплатите и обезщетенията си заради недобросъвестно отношение от страна на работодатели.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN