21 Октомври 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.12.2017 09:38

Коментари 0 / Видяна 2450

(ВИДЕО) Студенти излязоха на шествие-протест тази сутрин в Благоевград

Още по темата: 5000 лв. гаранция за свободата на шофьора, прегазил Фатиме в Благоевград Започна обезопасяването на кръстовището, където загина 19-годишната Фатиме Окръжна прокуратура - Благоевград повдигна обвинение на шофьора на камиона, убил 19-годишната Фатиме в Благоевград 3-дневен траур в Белица заради прегазената студентка (ВИДЕО) Студенти излязоха на шествие-протест тази сутрин в Благоевград Бдението-протест в памет на прегазената студентка в Благоевград прерасна в блокада Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград Състуденти на Фатиме окъпаха в сълзи и цветя кръстовището убиец в Благоевград Убитото на пешеходна пътека в Благоевград момиче учило за медицинска сестра Камион премаза момиче на пешеходна пътека в Благоевград

Шествието започна от кръстовището, където вчера загина 19-годишната Фатиме Колашева, и приключи с блокада на входа сградата на Община Благоевград

 

Кметът Камбитов обеща да изпълни исканията им за "спящи полицаи" и светофарна уредба

 

 

Над 100 студента излязоха на бдение-протест тази сутрин в Благоевград. Те отново блокираха кръстовището на улица „Славянска“ при студентските общежития, където вчера загина 19-годишната студентка Фатиме Колашева от село Дагоново, община Белица. Момичето бе блъснато от камион на пешеходната пътека.

Студентите се събраха на мястото на фаталния инцидент, за да отдадът почит към загиналото момиче. Към тях се присъединиха граждани и преподаватели от Югозападния университет. Градоначалникът д-р Атанас Камбитов и шефът на КАТ ст. инсп. Данаил Стоицов също присъстваха.

По думите на Стоицов, причината за инцидента все още се изяснява. Според шефа на КАТ в Благоевград, най-важното е, че това кръстовище е обезопасено и сигнализирано с необходимата сигнализация, а правилата за движение трябва да се спазват.

От 47 пътни инцидента на ден в Благоевград, 20 са на пешеходна пътека, което е повече от показателно за дисциплината на пътя, каза пък кметът Камбитов. Той допълни, че като родител приема случилото се лично и изказа своите съболезнования към семейството и близките на загиналата Фатиме.

 

Аз съм ядосан и гневен и в такива случаи каквото и да кажа, е недостатъчно. Ние трябва да започнем първо от себе си всеки от нас като пешеходец и като водач да си направи равносметка по колко пъти на ден се правят нарушения и по колко пъти на ден стават инциденти, каза още Атанас Камбитов.

 

От кръстовището студентите и преподавателите тръгнаха на шествие-протест по главните улици и булеварди на града към сградата на община Благоевград, като на всяко кръстовище и пешеходна пътека спираха и отдаваха почит на трагично загиналата Фатиме.

Щом пристигнаха пред сградата на общината, протестиращите блокираха входа й.

Исканията на студентите и преподавателите са или да бъде изградена светофарна уредба на това кръстовище, или да бъде превърнато в кръгово, или да бъде затворена за движение на автомобили улицата до университета. Също така студените поискаха и да бъде направена пешеходна пътека пред Второ студентско общежитие.

„Това са две общежития с минимум 800 човека и разполагаме само с две зебри. Нямаме къде да пресечем. Всеки ден пресичаме с риск за живота си“, изтъкнаха част от проблемите протестиращите.

Да разговаря с тях излезе кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той обеща, че още днес ще бъде направена проверка на заведенията, които, според протестиращите, са завзели целия тротоар. До седмица ще бъдат изградени два легнали полицая на опасното кръстовище и ще бъде поставена нова релефна маркировка. Градоначалникът обеща още да бъде проектирана светофарна уредба.

Градоначалникът отговори на всички искания, като обясни кои могат да се изпълнят и кои не могат. Той уточни, че заради денивелацията на мястото кръгово кръстовище не може да бъде изградено. За затваряне на улицата до университета също не може да се говори.

Кметът Камбитов също така изтъкна, че основният проблем е, че не се спазват правилата за движение по пътищата.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN