20 Октомври 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.12.2017 13:02

Коментари 0 / Видяна 6398

Убитото на пешеходна пътека в Благоевград момиче учило за медицинска сестра

Още по темата: 5000 лв. гаранция за свободата на шофьора, прегазил Фатиме в Благоевград Започна обезопасяването на кръстовището, където загина 19-годишната Фатиме Окръжна прокуратура - Благоевград повдигна обвинение на шофьора на камиона, убил 19-годишната Фатиме в Благоевград 3-дневен траур в Белица заради прегазената студентка (ВИДЕО) Студенти излязоха на шествие-протест тази сутрин в Благоевград Бдението-протест в памет на прегазената студентка в Благоевград прерасна в блокада Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград Състуденти на Фатиме окъпаха в сълзи и цветя кръстовището убиец в Благоевград Убитото на пешеходна пътека в Благоевград момиче учило за медицинска сестра Камион премаза момиче на пешеходна пътека в Благоевград

19-годишната Фатиме Колашова е момичето, което загина, блъснато на пешеходна пътека в Благоевград. Девойката, която е от село Дагоново, община Белица, е учила за медицинска сестра в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Както E79news писа малко след 9 часа тази сутрин, натоварен с пясък 20-тонен камион премаза момичето на пешеходната пътека на улица „Славянска“, пред Първо Студентско общежитие.

Шофьорът на камиона - 53-годишният Илия Шопов от село Черниче, община Симитли изпаднал в шок. Дошлите медици с линейката само констатирали смъртта на девойката и качили шофьора, за да го стабилизират в спешно отделение.

Освен полицаи и групата следователи на място веднага пристигна и директорът на ОДП- Благоевград старши комисар Николай Хаджиев:

„Трагедия, жалко за момичето. Камионът е идвал с много бавна скорост от ул. „Дойран“, завива по „Славянска“ на кръстовището надясно и след няколко метра със задницата замита момичето, което вече е вървяло по пешеходната пътека. Как и защо не е видяло камиона никой не може да каже“, каза комисар Хаджиев.

 

Движението по улица „Славянска“ на кръстовището с ул. „Дойран“ беше блокирано повече от 3 часа.

Светкавично Окръжната прокуратура в Благоевград започна разследване на трагичния инцидент. Шофьорът на камиона Илия Шопов е задържан за срок  до 24 часа по Закона на МВР.

Трагедията разгневи живущите в благоевградския квартал "Освобождение". Около мястото на инцидента се събраха десетки, които споделиха, че многократно са подавани устни и писмени сигнали за хаоса в движението в района. Според тях десетките неправомерно паркирани коли по улиците  намаляват видимостта и създават предпоставки за пътни инциденти.

 

E79 News; Снимки: БГНЕС
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN