22 Октомври 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2017 09:23

Коментари 0 / Видяна 570

Адвокатът на Спас Василев: Искал е да прави услуги, за да е фактор

Спас Василев е искал да бъде полезен и да помага на приятели, но в един момент не е успявал да купи евтините билети, които е обещал, заяви адвокатът му.

Вчера съдът остави за постоянно в ареста 33-годишния мъж от Кочериново, който за дни стана известен с фалшивата си самоличност във Фейсбук „Александър Николов”, с която успял да излъже десетки хора.

Адвокатът му - проф. Георги Ценев, обаче заяви пред bTV, че Спас не го е правил за пари.

- Измамник или самарянин е човекът, който завлече с пари десетки хора?

– Той сподели, че това, което е извършил, и това, за което го обвиняват, според него не е измама. То е само на познати и близки негови приятели – желаел е да им направи услуга и им е предлагал евтини билети.

За голямо съжаление, когато запази билета, не успява навреме да го вземе и цената се променя. От 300 долара става 600, 800 долара. Той няма пари, получил е само 300 долара, а иска да покаже качества на мъж, че държи на думата си, и взима пари от следващия, който му е изпратил да купи билети. Плаща първия билет и го изпраща на заявителя.

И така се получава верига от непрекъснати забавяния, които водят до щета на гражданите, които са се доверили.

– Тази верига не е ли пирамида?

– Не бих казал. При нея има натрупване на пари с оглед да им се върне нещо повече.

– А защо го е правел с фалшива самоличност?

– Той е живял във Франция. Спас не е известно име, Александър е известно и той затова приема да се казва Александър, за да може да се възприеме като човек на света.

– Лъжейки, обаче.

– Е, това е вярно.

Разбира за това, когато вижда своята история по телевизията. Вижда, че това нещо, за което смята, че е правил услуги на приятели и познати, е престъпление и затова идва и доброволно се предава в службите на МВР.

– Той спира да отговаря на телефоните, скрива се от социалните мрежи, защо?

– Това е естествена реакция. Това е срам, че не можеш да се справиш с една задача. Той обещава, но не го изпълнява. Започва да се срамува, защото се представя за сериозна личност, която контактува с общественици, и влиза в небрано лозе и решава да приключи с това.

Той приключва с това нещо някъде юли, а сега е октомври. Той самият е усетил и разбрал, че оттук нататък не може да се продължава.

– Защо го прави?

– За да покаже, че е фактор в живота на хората. Всеки човек иска да е някакъв фактор за някого. И той го е правил. Той не произхожда от буржоазно семейство със замък, за да каже, ето моята родословна история, приемете ме. Той започва с нова история, която сам съгражда, която за съжаление му изиграва лоша шега.

– Тази нова история обаче не е ли свързана с опит за бягство от предишните му изяви? Много хора го търсят от 2012 г.

– Той не е знаел. Не е разпитван, той няма призовка. Той не знае, че е издирван от службите на МВР.

Живял е в Испания, Франция, Гърция, България. Спокоен е, но е притеснен.

Интелигентен е много, приятен събеседник. Днес ми се обадиха хора, които са общували с него. Казаха, че биха желали да продължат да имат в бъдеще такива контакт.

Каза ми - аз не очаквах, че има такъв поглед върху нещата, които съм вършел. И сега е притеснен от шума. Питаше ще има ли телевизия и журналисти, той попита мога ли да ги огранича, аз казах, че няма възможност.

– Как виждате бъдещето на този човек?

– Умен е, ще се справи.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN