23 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6951 BGN 1 GBP = 2.2386 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.09.2017 09:45

Коментари 0 / Видяна 940

Борисов поканил Тони Златков в дома си след отвличането

Премиерът Бойко Борисов е извикал бащата на Адриан Златков в дома си в Банкя в деня на похищението, за да се информира за случая. Това разкри в интервю за bTV бизнесменът Тони Златков.

25-годишният му син Адриан бе отвлечен на 30 август, а в неделя вечерта бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица преговори и е платил откуп. Тони Златков обаче отказа да каже каква сума е платил за живота на сина си.

"Благодаря на полицаите и на Бойко Борисов, който ме покани в дома си късно вечерта в деня на отвличането. Видях много сериозен екип от висши полицаи там. Борисов бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че ще направят всичко възможно да заловят похитителите", разказа Златков.

 

Той благодари на полицаите, които работят по случая и заяви, че е сигурен, че престъплението ще бъде разкрито. Бизнесменът допълни, че родните криминалисти са се издигнали в очите му, въпреки обществената нагласа, че полицаите нищо не работят.

По думите на Златков, похитителите на сина му са се държали коректно и възпитано. Те не са отправяли заплахи за сигурността и живота на Адриан.

По различни детайли от отвличането на сина му, Златков отказа коментар. На въпрос дали Адриан е контактувал с похитителите си, баща му отговори, че не знае и че се опитват да не го връщат към темата в този момент.

Тони Златков сподели, че през април т.г. е имало палеж в автокъщата му, но не допуска някой да е отвлякъл сина му заради нарушени бизнес интереси. Не смята и че някой от приятелите на Адриан е в състояние да направи това.

Златков е събирал парите за подкупа 4 дни. Хвърлил парите в сак от мост.

„Възстановяваме се постепенно след огромния шок. Всичко е добре, тъй като приключи. И Адриан постепенно се възстановява“, каза още бащата на похитения млад мъж. Засега семейството не вижда нужда Адриан да получава специални грижи или да разговаря с психолози, но „бъдещето ще покаже“.

 

Когато се прибра, той „беше много дезориентиран и страшно стресиран. То е естествено – няма човек, който да понесе такова нещо спокойно. Адриан е добър, нормален млад човек, който е тръгнал по своя път за развитие в кариерата. Той е изключително силен и уравновесен, но никога не е изпадал в каквато и да е критична или стресова ситуация, така че не знаехме как ще реагира и ще понесе всичко това“, добави той.  

E79 News; Снимки: bTV
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 22.06.2018

1 USD =1.70 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.70 BGN

100 JPY =1.53 BGN