23 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6951 BGN 1 GBP = 2.2386 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.09.2017 09:23

Коментари 0 / Видяна 297

Вицепремиерът Захариева: Трябва да работим с Русия и Китай за КНДР

Европейските държави са готови да наложат дори самостоятелни и още по-силни санкции срещу Северна Корея. Това каза по БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева за поредния ядрен опит в Северна Корея.

Доста често имаше провокации, но това беше най-силният опит. България беше една от първите държави, която осъди този опит - реагирахме веднага. Единственият път за решаване е мирният. Натискът, който се опитваме да окажем чрез санкциите, е този мирен път. Трябва да работим с партньорите, трябва да работим с Русия, Китай. Радваме се, че успяха да постигнат единодушие, които се предложиха на Съвета за сигурност в ООН преди два дни, засилиха се санкциите, увеличи се вносът на петролни продукти, блокираха се някои от сметките, забрани се работата на севернокорейци, обясни Захариева.

 

По думите й, когато се налагат подобни санкции, се обръща внимание те да не засегнат населението, но със сигурност те ще му се отразят.

Европейските държави са готови да наложат дори самостоятелни и още по-силни санкции срещу Северна Корея, подчерта министър Захариева.

„Няма как да променим режима там. Това би означавало въоръжено решение на въпроса. Искаме да водим диалог, но истината е, че понякога те не искат.

България е една от седемте държави от ЕС, които имат представителство там, с доста ограничен състав, без посланик. Във всяка една от държавите, които имат постоянно представителство, трябва да се води диалог чрез, например, хуманитарна помощ за населението, за да видят те, че ние нямаме скрит дневен ред. А по-скоро – абсолютното желание на цялата международна общност за това да няма ядрено оръжие на Корейския полуостров. Не е решението сега в Южна Корея да разположим ядрени глави. Трябва да се работи с Япония, Южна Корея, Русия и Китай, каза още Екатерина Захариева.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 22.06.2018

1 USD =1.70 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.70 BGN

100 JPY =1.53 BGN