20 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6842 BGN 1 GBP = 2.2313 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.09.2017 14:23

Коментари 0 / Видяна 441

Северна Корея обеща на САЩ „най-ужасната болка”

Северна Корея заяви, че САЩ скоро ще бъдат изправени пред „най-ужасната болка", с която някога са се сблъсквали.

Заканата идва, след като САЩ прокараха резолюция за строги санкции през Съвета за сигурност на ООН - приета единодушно, заради шестия и най-мощен досега севернокорейски ядрен опит.

Северна Корея естествено отхвърли резолюцията, която макар и предложена в смекчен вариант, сериозно ограничава износа й на петрол. Забранява се на страните членки на ООН да купуват севернокорейски текстил.

„Моята делегация осъжда най-строго и категорично отхвърля последната незаконна резолюция на Съвета за сигурност на ООН", заяви посланикът на Пхенян Хан Тае Сонг, на конференция в Женева, посветена на разоръжаването.

Той обвини администрацията на САЩ, че „разпалва политическа, икономическа и военна конфронтация" и че е "обсебена от дивата игра за спиране на развитието на ядрената мощ на Северна Корея, която вече е достигнала фаза на завършване".

„Предстоящите мерки на Северна Корея ще накарат САЩ да претърпят най-ужасната болка в историята си", допълни дипломатът.

Още преди приемането на резолюцията Северна Корея предупреди, че ще направи всичко възможно САЩ да платят за това, като ще претърпят "най-големите страдания и болки".

Постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че страната й не иска война със Северна Корея и каза, че Пхенян "все още не е минал онази точка, след която няма връщане назад".

Руският представител в ООН Василий Небензя отбеляза, че мерките за финансов натиск върху КНДР на практика са изчерпани, а по-нататъшни рестрикции могат да бъдат равносилни на "опити да се задуши" икономиката на страната и могат да предизвикат голяма хуманитарна криза.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.06.2018

1 USD =1.68 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.23 BGN

10 CNY =2.62 BGN

1 CHF =1.69 BGN

100 JPY =1.52 BGN