22 Юли 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.676 BGN 1 GBP = 2.1866 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.09.2017 12:56

Коментари 1 / Видяна 1600

Откриха официално новата академична 2017-2018 година в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Ректорът на Югозападен университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим откриха новата академична година във висшето учебно заведение. Церемонията по традиция започна с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета  - Неофит Рилски, пред Първи учебен корпус.

Ректорът на университета доц. д-р Борислав Юруков откри церемонията с думите:

„Скъпи първокурсници, щастлив съм, че избрахте да станете част от нашето голямо академично семейство. Днес светът ви предлага множество алтернативи, за да продължите вашето образование. Това, че избрахте да следвате в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград е високо признание и отговорност за нас“. Той подчерта, че новите студенти прекрачват прага на университет с над 40-годишна история, който е завоювал своето място в научното и образователно пространство на България и Югоизточна Европа. 

Доц. Юруков посъветва първокурсниците да започнат да планират от днес, защото четирите години на обучението им ще минат неусетно. „Възползвайте се максимално от времето, което ще прекарате тук. Не забравяйте защо сте избрали Югозападния университет и какви са вашите цели. Надявам се, че вие желаете не просто да получите диплома, а да си тръгнете от тук със знания, умения, нови приятелства и сбъднати мечти. Няма да е лесно, но не се отказвайте. Вярвайте в себе си, бъдете активни, мислещи и търсещи. Бъдете истински и давайте най-доброто от себе си. Вие сте бъдещето на България и света. Пътят на знанието, който сте избрали е най-правилният път за вашата успешна реализация и за просперитета на нашето общество“, каза още в приветственото си слово доц. д-р Борислав Юруков.

Сред официалните гости на събитието бяха още председателят на Общински съвет Радослав Тасков, депутатите Даниела Савеклиева, Александър Мацурев, Николай Бошкилов, Тома Томов, заместник- областният управител Антоанета Янчева, заместник- министърът на правосъдието Десислава Ахладова, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, председателят на Окръжен съд - Благоевград Катя Бельова, председателят на Районен съд- Благоевград Вера Коева, Мария Тодорова, председател на Административен съд – Благоевград, Елица Калпачка, заместник - районен прокурор на Районна прокуратура- Благоевград, Петър Узунов, съдия в Окръжен съд, старши комисар Николай Хаджиев, директор на Областна дирекция на МВР- Благоевград, комисар Димитър Кръстев,заместник- директор на Областна дирекция на МВР, полковник Красимир Кръстев- командир на бригадно командване- Благоевград, гл. инспектор Юлиян Петров, началник сектор „Пожарогасене и спасителна дейност“ към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", представители на културни институции и академичната общност, студенти и граждани.

Преподавателите, студентите и техните родители, бяха поздравени от ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков, кметът д-р Атанас Камбитов и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

С думите „Добре дошли в Благоевград! Добре дошли у дома!“, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства стотиците студенти, които от днес започват новата академична година в Югозападен университет „Неофит Рилски“.

„За мен винаги е удоволствие да участвам в церемонията по повод откриването на новата учебна година. Общината и университетът са тясно и неразривно свързани. Каузата ни е обща - качествено образование, млади, ерудирани хора, добри специалисти и заедно да създаваме условия, за да може те да се реализират тук. Това е нашата задача и вярвам, че ще успеем.

Скъпи студенти, една част от Вас са тук за поредна година, други за първи път ще престъпят прага, но всеки от Вас е различен, всеки има своите планове за бъдещето, своя философия, своя гледна точка за живота, но едно е общото, което Ви обединява и това е изборът. Изборът да завършите образование в един от най- престижните университети в България- ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Ви поздравявам за този избор.

Стотици са успешните хора, които са завършили в това учебно заведение. Те са гордост и за университета, и за града и може да последвате техния пример. Винаги помнете и бъдете признателни както на родителите, така и на преподавателите, защото  те са част от Вашия успех.

Получавайки образование, получавате и възможност. Възможност да промените и себе си, и света около Вас. Ако повярвате, то ще се случи“, каза д-р Атанас Камбитов и припомни притчата за ученика, който попитал своя учител колко дълго трябва да се чака, за да се промени светът към по- добро, а учителят му отговорил, че ако се чака, това ще отнеме много дълго време.

„Затова смело напред и на добър час!“, пожела на студентите кметът д-р Атанас Камбитов.

След тържествените слова тримата връчиха и студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал в учебното заведение.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Ювенал, 11.09.2017 17:53

Една сюрия председатели на съдилища, прокурори и съдии на откриването. Да не би БоЮр да си подсигурява правна защита за предстоящите му дела за далавери?

1
 

Валутни курсове на БНБ за 21.07.2018

1 USD =1.68 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.68 BGN

100 JPY =1.49 BGN