23 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6951 BGN 1 GBP = 2.2386 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.09.2017 14:47

Коментари 0 / Видяна 335

Григор в Хасково: Родното място ми дава сила

Григор Димитров се прибра в Хасково, зарадва децата на кортовете на клуба "Хасково 2015" и каза няколко думи за представители на медиите в родния си град.

Ето какво сподели шампионът от "Мастърс 1000" в Синсинати и световен №9 в мъжкия тенис пред Красимира Славова от сайта haskovo.net и Младен Желязков от еTV:

 

- Приключи US Open успя ли да си починеш вече от мачовете и как се готвиш за следващото си състезание?

- Почивам си в момента, прибрах се само за малко, за да видя в Хасково майка си и баща си, да видя клуба („Хасково 2015“ - б.а.). Като гледам всичко тук на кортовете се развива много добре. Искам да бъда част от този клуб и с каквото мога да помагам. За съжаление обаче не разполагам с толкова време, колкото ми се иска.

А иначе US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри седем-осем седмици в Щатите и сега започвам да се подготвям за Азия. Смятам, че на "Мастърса" в Шанхай, който предстои, имам добри шансове. До края на годината имам пет-шест турнира. Целите ми си остават същите.

И след това започвам отново. Трябваше обаче наистина малко почивка.

 

- Каква е емоцията в момента, когато си до най-близките си хора в родния град. Все пак рядко се прибираш в Хасково?

- Много е важно това за мен. Важно е да стоя близко до корените си, да съм колкото се може по-често близко до семейството си. Моят живот е толкова бърз - всяка една седмица съм на различно място. Затова е много хубаво, когато се прибера в къщи, хубаво е да се срещнеш с роднините си, да си там, откъдето си тръгнал.

Това ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето. Винаги след това се чувствам доста по отпочинал, защото знам, че трябва да започна отново с тренировките после, с фитнеса и въртележката започва отново да се върти.

Затова дните като сега, в които съм свободен, ги използвам максимално да правя това, което ми се иска.

 

- В момента се и провежда турнир на кортове „Юнак“, доста твои фенове те видяха от близко, успя ли да им дадеш съвети?

- Съвети!? Няма смисъл от съвети, всичко е прекрасно на корта тук, особено когато виждам толкова много деца, на които им е не само интересно да играят тенис, но искат и да започнат да се състезават.

Спомням си аз когато бях малък и започнах да се състезавам, тези спомени са едни от най-важните ми. Впечатлен съм от кортовете и искам повече деца да идват тук.

 

- Твоята поява тук е достатъчно зареждаща за децата, но винаги с трепет те очаква в Хасково майка ти Мария, която, знаем те е водила край кортовете още в детската количка. Тя и е сега е с теб.

- Да, много сме си близки.

E79 News; Снимки: БТА
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 22.06.2018

1 USD =1.70 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.70 BGN

100 JPY =1.53 BGN