22 Юли 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.676 BGN 1 GBP = 2.1866 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.08.2017 11:27

Коментари 0 / Видяна 708

Гърция: Турция си играе с огъня

Медиите в Гърция днес се спират на зачестилите в последно време нарушения на гръцкото въздушно пространство от турските военновъздушни сили.

Изданията излизат със заглавия като "Турците си играят с огъня", предаде БТА.

В. "Прото тема" пише, че 41 нарушения на националното въздушно пространство на Гърция са били регистрирани, като в тях са участвали 10 турски самолета. Набезите са станали в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Вестникът подчертава, че турската активност е била предприета в момент, когато в поделение на остров Скирос се е намирал гръцкият военен министър Панос Каменос, с коментара, че турската бойна авиация е надминала всички граници на предизвикателствата в Егейско море. Два от турските изтребители са били в бойна готовност.

По този повод министърът на отбраната Панос Каменос е предупредил, че "Гърция няма да остави без отговор нито едно предизвикателство по отношение на националния суверенитет на страната".

В последно време турските предизвикателства са нараснали. Всекидневно между шест и осем самолета на военновъздушните сили на Турция провокират, нарушавайки националното въздушно пространство, като извършват прелитания над острови. Отговорът ни е незабавен. Нито един самолет не влиза в гръцкото въздушно пространство без да е прехванат, казва министърът, цитиран от в. "Катимерини".

Панос Каменос ясно подчертава, че Гърция е миролюбива страна. Тя се стреми към мира, но няма да остави без отговор нито едно предизвикателство спрямо националния ни суверенитет. Ние сме силни и готови във всеки момент да защитим националното си въздушно пространство и гръцката изключителна икономическа зона, допълва той.

Вестникът припомня, че при посещението си на остров Скирос гръцкият министър на отбраната е бил придружаван от началника на Главния щаб на военновъздушните сили на Гърция генерал Христос Христодулу.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.07.2018

1 USD =1.68 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.68 BGN

100 JPY =1.49 BGN