19 Юли 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6845 BGN 1 GBP = 2.1947 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.08.2017 09:11

Коментари 0 / Видяна 210

Медведев: САЩ ни обяви търговска война, статуквото победи Тръмп

Новите американски санкции са равносилни на търговска война срещу Русия.

Така руският премиер Дмитрий Медведев коментира допълнителните икономически санкции, които САЩ наложи на Русия, Иран и Северна Корея.

Ограниченията бяха приети от американския Конгрес миналата седмица, а вчера бяха подписани от президента Доналд Тръмп, с което на практика влизат в сила.

Самият Тръмп обяви, че смята закона за "дълбоко несъвършен" и подписва закона в името на националното единство. Самите текстове му отнемат правото да свали ограниченията, без това да бъде одобрено от Конгреса.

Новите санкции са продължаване на политиката на наказания срещу Русия заради действията и в Украйна, както и заради предполагаемата й намеса в американските избори през 2016, спечелени от Тръмп. 

"Правителството на Тръмп демонстрира пълно безсилие, като предаде изпълнителната си власт в ръцете на Конгреса по възможно най-унизителния начин" написа във "Фейсбук" Медведев.

Според него на Русия е обявена търговска война,  а санкциите са победа на американското политическо статукво над Тръмп, който Медведев вижда като "антисистемен играч".

Това е опасна и недалновидна политическа линия, способна да подкопае световната стабилност, за която Москва и Вашингтон носят особена отговорност, пишат в свое комюнике от руското външно министерство.

"Вече сме показали, че няма да позволим безответни враждебни действия и си запазваме правото да предприемем ответни мерки", допълват от дипломатическото ведомство.

Москва не чакаше подписа на Тръмп, за да реагира на санкциите. Миналата седмица от Кремъл обявиха, че САЩ трябва съкрати огромна част от дипломатическия си персонал в Русия заради мерките.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.07.2018

1 USD =1.68 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.68 BGN

100 JPY =1.49 BGN