23 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6951 BGN 1 GBP = 2.2386 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.06.2017 09:52

Коментари 0 / Видяна 516

Футболист на Пирин спечели конкурса на колежа “Брук Хаус”

Приключи деветият конкурс за 100 процента футболна стипендия на английското пансионатно училище “Брук Хаус” (Brooke House College), партньор на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби”, съобщава viasport.bg.

В три последователни дни на терените на спортния комплекс „Царско село” в София 17 български момчета показаха пред треньорите на футболната академия на колежа своите умения във футбола. Преди тренировачната част държаха изпитни тестове по английски език и по математика, като някои от тях се представиха отлично и по двата предмета.

За първа година футболният мач в края беше с юношеския отбор на Царско село. Момчетата и през трите дни бяха наблюдавани от футболни мениджъри от Великобритания и България.

Пълната стипендия в размер на 100 процента спечели ученикът от 9-и клас на математическата гимназия „Акад. Корольов” в Благоевград Мартин Байов, който от 7-годишен тренира в ОФК Пирин.

И тази година участието на българските момчета в конкурса беше силно. Това до голяма степен затрудни треньорите на академията в избора на най-добрия от тях. Трима от останалите участници получиха предложение за 50% стипендии от училището. Това са Николай Стоилов, ученик в 10-и клас на математическата гимназия „Баба Тонка” в Русе; Любомир Стоянов, ученик в 10-и клас на СОУ „Иван Вазов” в Стара Загора и Денис Стефанов, ученик в 7-ми клас на 96 СОУ „Лев Николаевич Толстой” в София.

Петима от участниците в конкурса получиха стипендии до 40% от годишната такса на училището.

Стипендията е един уникален шанс за всеки талантлив млад футболист, избран да продължи подготовката и развитието си във футболна школа в Англия, завършвайки своето средно образование в едно от пансионатните училища на острова.

Английските треньори и шефове, които присъстваха на кампа дадоха много висока оценка за представянето на кандидатите. Направиха паралел с първите издания на конкурса.

По думите им тогава българите са се явявали доста неподготвени. Те са акцентирали само върху футбола. Сега нещата са променени - момчетата показват солидни знания по английски език и математика. И на терена се представят по-добре. Особено онези, които са участвали повече от веднъж.

 

Ето какво каза победителят в конкурса Мартин Байов, на 15 г., от Благоевград:

„Играя футбол в Пирин (Благоевград). Това ми беше второ участие в конкурса. Опитах за първи път през миналата година, представих се добре, реших да опитам отново. Запознах се много момчета на моято възраст, имаше и с година-две по-големи. Тренировките бяха добри, имаше сериозно физическо натоварване. Също така технически упражнения. Накрая завършихме с двустранна игра.

Има голяма разлика с тренировките в Пирин. Тук бяха по-интензивни и натоварващи.

Уча английски само в училище, както и математика. Това ми стигна да спечеля конкурса. Миналогодишното участие ми помогна, защото знаех какво да очаквам. Тогава бях притеснен, сега не толкова. Подготвих се, тренирах повече и учих.

Очакванията за “Брук Хаус колидж”? Отначало ще ми е трудно да се приспособя в колежа и футболната му академия. Трябва да опозная нови хора и условия, но постепенно ще се справя. Честно казано искам повече във футбола да израсна, но съм наясно, че и училището е много важно.”

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 22.06.2018

1 USD =1.70 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.70 BGN

100 JPY =1.53 BGN