26 Септмври 2017 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6481 BGN 1 GBP = 2.2241 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.06.2017 11:10

Коментари 0 / Видяна 580

Драматичен театър – Благоевград закрива сезона с промоционални цени за всички представления през Юни

Драматичен театър „Н.Вапцаров” – Благоевград ще закрие сезон 2016 / 2017 с подарък към своите зрители. Три спектакъла от репертоара на театъра, а именно  едни от най – търсените заглавия - „Световъртеж”, „Женско царство” и „Боряна”, са вече в продажба на промоционални цени – два билета на обща цена 10 лв.

8 юни, 19:00ч. -  „Световъртеж” от Жан Жак Брикер и Морис Ласег, за които критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия, се превърна в хитово заглавие, веднага след премиерата си. Младият екип и комедийният текст пълнят салоните вече няколко месеца. Както режисьорите на представлението, Огнян Спиров и Биляна Дилкова ни представят спектакъла -  „СВЕТОВЪРТЕЖ” – такъв е животът!“

14 юни, 19:00ч. – Зрителите ще имат възможност отново да гледат съвременния прочит на една от най- забавните комедии, а именно „Женско царство”. Едва ли има по-играна пиеса. Сюжетът вдъхновява и други изкуства освен театъра - като балет, оперета, народни танци и др. Текстът на Стефан Костов разказва за властта – прехвърляна, въртяна като филмова лента, докато не започне пак от начало. Комедийни ситуации, под които не бушува битовизъм. Какво може да се случи, ако жените вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете?

Женско царство, в което нежният пол управлява, а мъжете поемат грижата за домакинството и децата.

22 юни, 19:00ч. – Сезон 2016/ 2017 ще закрием с приказка за доброто – „Боряна” от Йордан Йовков. Едно от най – успешните представления в  репертоара на ДТ „Н.Вапцаров“ – Благоевград от 2014 година. Пепа Манева, в ролята на Боряна, е цветният герой, който ще разкаже приказка за доброто, но този разказ ще е и за войната между любовта и парите, която, уви, има все тъй съвременно звучене. Именно Боряна спасява Златил (Николай Кимчев) от греха и тъмнината на собствените му страхове – синовете му, кражбата, хората и дори смъртта. Цветното „петно” на сцената – Боряна, внася топлина в един нещастен дом, носи радост и спасява всички. Спасява ги от самите тях, от сивотата, от природата им.

„Борбата за духовното извисяване и свобода на човека с материалното му заробване от силата на земното притегляне. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази жестока драма, като ни докосват до най- дълбоките корени на националния архетип.” Бойко Богданов, режисьор

 

 

* намалението важи само за постановки, които са продукция на

Драматичен   театър „Н.Вапцаров” - Благоевград!

 

Билети на касата на театъра или в мрежата на bgbileti.com

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.09.2017

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.22 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.69 BGN

100 JPY =1.47 BGN