27 Май 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6705 BGN 1 GBP = 2.2237 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.05.2017 09:44

Коментари 0 / Видяна 282

Работници в ”Стомана”: Беше невероятен тътен, като трус

Единият от работниците, които пострадаха при производствена авария в „Стомана” – Перник вчера, е в трайно критично състояние, съобщиха от "Пирогов". Мъжът, който има 75 процента изгаряния, е с нестабилни жизнени показатели. Лекарите не дават никакви гаранции за живота му. Другият пострадал, който е с 30% изгаряния, е в стабилно, но тежко състояние.

В четвъртък в завода се взриви пещ за топене на метали. Причините за инцидента все още се изясняват. Двамата пострадали са шлосерът Иван Симеонов Стефанов и електропещарят Бойко Троянов Борисов.

Техни колеги са се организирали на групи да пътуват до София, за да дарят кръв, съобщи bTV.

„Това беше невероятен тътен. И друг път е имало подобни взривове, но ние помислихме, че е земетресение”, разказа един от работниците.

Борислав Борисов е бил от първата смяна и по време на аварията се е намирал в друга сграда.

„Изведнъж в цеха стана много светло, после всичко потъна в прах. Хората се организираха много бързо, отидохме да видим какво се случва – вече бяха извадили двете момчета, бяха свалили от тях горящите дрехи, даваха им вода и чакахме линейка”, разказа той.

По думите му суматоха в цеха не е имало.

„В такива случаи първата помощ не е толкова адекватна като от лекар, но нямаме такова оборудване. Дрехите им падаха на парчета, гледката беше потресаваща”, допълват още работниците.

Председателят на Националния синдикат „Защита” в "Стомана"-Перник Красимир Митов заяви, че синдикатът е поискал среща с ръководството, за да получи ниформация каква е причината за аварията и да бъдат взети мерки, но до момента отговор няма. По думите на Митов, ръководството на „Стомана” – Перник е „гузно” заради аварията, а работниците се притесняват да влезнат отново в цеховете след инцидента.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.05.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.22 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.69 BGN

100 JPY =1.52 BGN