28 Май 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6705 BGN 1 GBP = 2.2237 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.05.2017 14:36

Коментари 0 / Видяна 489

Огнян Герджиков: Ако не бяха честни изборите, Борисов нямаше да е премиер

Служебният минисър-председател Огнян Герджиков предаде поста на новоизбрания премиер Бойко Борисов, който за трети път  влиза в Министерски съвет, съобщава БГНЕС. В присъствието на всички членове на служебното и на новото редовно правителство в Гранитна зала на „Дондуков” 1 се проведе официалната церемония по приемственост в изпълнителната власт. В залата прозвуча химните на република България и на Европейския съюз.

Герджиков поздрави Борисов за неговия голям успех, както и екипа му.

„Но за да стане това факт, трябваше да бъдат проведени едни честни и демократични избори, защото ако изборите не бяха такива, може би не вие щяхте да бъдете премиер.

Служебният кабинет проведе едни честни и демократични избори. Успя да направи решителни крачки към председателството на ЕС. Завещаваме ви една пълна хазна”, заяви Герджиков и пожела на добър час на третия кабинет „Борисов”.

От своя страна новоизбраният премиер му благодари за положените усилия.

„Свършихте доста работа“, каза Борисов и продължи: „Бих искал да използвам присъствието на медиите, за да опровергая една теза, която се налага – последните, които могат да бъдат упреквани, че искат да управляват за власт, това съм аз и колегите. Винаги съм считал, че демокрацията е най-хубавото, което се случва на България“, каза Борисов.

Той отново повтори, че е дал на БСП властта на тепсия, но народът е казал друго.

„Айде да спазваме демокрацията и да си гледаме работата вече всички”, каза Борисов и обеща, че ще положи максимално старание да се избегне хаоса.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.05.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.22 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.69 BGN

100 JPY =1.52 BGN