20 Февруари 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.5692 BGN 1 GBP = 2.2024 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.04.2017 14:32

Коментари 0 / Видяна 166

Сандански отбеляза тържествено своя празник

Празникът на град Сандански, който традиционно се отбелязва на Светъл Четвъртък започна още вчера сутринта с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопски Митрополит Серафим на Манастир „Св. св. Козма и Дамян“. Там всяка година стотици санданчани и гости на град Сандански се молят за здраве пред иконата на Света Богородица и посядат на тревата, за да послушат фолклорната програма и да се насладят на празника.

Празничният ден продължи с пъстро и красиво шествие по главната улица „Македония“ от децата и младежите на Сандански, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански и НЧ „Отец Паисий-1919“ на пл. „България“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии и костюми и музика и песни, децата на Сандански още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

Концертът на Китаро-мандолинния оркестър „Стефан Борилов“ продължи празничната програма, преди да започне третия концерт, посветен на Празника на град Сандански.

С емоционален поздрав, кмета на община Сандански- Кирил Котев благодари на своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт. Поздрав към събралата се публика отправиха и новоизбраните народни представители Александър Манолев и Атанас Стоянов. След официалната част празникът продължи с танцьорите от Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ , младите певици, лауреати на международни форуми – Мария Божинова и Ванина Калъпсъзова, и Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“, които поднесоха невероятно шоу, а кръшните хора се виха до тъмно.

Празничната програма бе закрита с футуристична заря, която озари облачното небе над Сандански.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.02.2018

1 USD =1.57 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.70 BGN

100 JPY =1.48 BGN