19 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6866 BGN 1 GBP = 2.2398 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.04.2017 13:08

Коментари 0 / Видяна 813

Герджиков: Смяната на областни управители не е нещо ново

Смяната на областни управители не е нещо ново, правено е при Софиянски и Близнашки. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков по време на изслушването си в парламента, съобщава БГНЕС.

„Преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само огромното ми уважение към НС ме накара мен и екипът ми да подготвим отговор. Представям кадровите промени, извършени от служебния кабинет, надявам се, че немалко от тях ще бъдат оценени“, каза Огнян Герджиков.

 

В администрацията на Министерски съвет не съм извършил нито едно уволнение или смяна, почерта той.

„22 областни управители бяха сменени с решение на правителството. С моя заповед бяха освободени от тях и 27 от зам.-областните управители и бяха назначени нови. Това не е нещо ново. Служебният кабинет на Стефан Софиянски освободи всички, Близнашки освободи 17. Това е нещо, което в нашата практика съществува“, обясни служебният премиер.

 

„Не съм уволнил нито един служител в Министерски съвет, от цялата администрация. Това показва, че моето разбиране не е да бъдат уволнявани хора самоцелно и затова не съм го правил. Не ми е оказван натиск нито за уволнения, нито за назначения, нито от ляво, дясно или център“, заяви още Огнян Герджиков.

 

„Имал съм разговори с Борисов, но не си водя статистика, съжалявам, но разговорите не са много. Така или иначе такива разговори са полезни и необходими, обясни премиерът след като бе попитан колко пъти се е чувал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поканих Борисов заедно с експерти в понеделник в НС да обсъдим проблемите с „Газпром“. Това го правих след изборите. Преди изборите не съм приемал нито едни лидер на политическа партия. След изборите смятам, че това е съвсем нормално с оглед на приемствеността“, обясни Огнян Герджиков.

 

„Що се отнася до тези SMS-и съм изразявал публично в интервюто и повече за SMS-и не отговарям“, каза Герджиков във връзка с прословутия SMS от Борисов.

 

От друга страна обясни, че с председателя на БСП Корнелия Нинова не е провел нито един разговор.

Той посочи, че Илко Семерджиев е твърде активен и „не се свенеше да прави сериозни промени” и затова е убеден, че не би си затворил очите, ако е видял сериозни нарушения или е имало данни за такива в неговия ресор.

„Всички министри, които са направили смени и промени са имали своите мотиви. На мен не ми е възможно в 20 министерства да знам кои са конкретните причини и основания за тези кадрови размествания“, посочи Огнян Герджиков в отговор на въпрос за смени от Министерство на отбраната.

 

E79 News; Снимки: БГНЕС
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.06.2018

1 USD =1.69 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.63 BGN

1 CHF =1.69 BGN

100 JPY =1.52 BGN