20 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6842 BGN 1 GBP = 2.2313 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.04.2017 14:59

Коментари 0 / Видяна 495

Синът на попа от Хаджидимово поел вината за разбития череп на брат си

Втори ден Хаджидимово и регионана продължава да се вълнува от кървавата свада в семейството на поп Димитър Войнов. Както E79news писа вчера малко преди 10 часа сутринта в центъра на Хаджидимово бащата свещенник и големия му син Кирил, на 35 години, от едната страна нападнаха с метален прът другия син 32-годишния Георги, чичото на жена му Благовест Къшев, както и самата снаха. В кървавото меле се включиха, за да ги разтървават, попадията и другата снаха. Грозната кървава гледка се разиграла пред очите на мнозина хаджидимовци. Пред очите им попа замахнал с металната тръба да удари малката си снаха, но уцелил главата на сина си Георги, който застанал пред жена си, за да я защити. Докато божият служител и другия му син Кирил продължавали да млатят чичото Благовест, Георги паднал в безсъзнание на земята с разбит череп, попа и чичото също били с окървавени глави. Линейката от местния спешен център се отзовала бързо на сигнала, като закарала и тримата в гоцеделчевската болница. Веднага след прегледа 32-годишния Георги бил транспортиран в софийска болница с фрактура на главата, където вчера следобед му е направена животоспасяваща операция. По първоначална информация към 14 часа друга линейка транспортирала за болницата в Благоевград и бащата поп, но после се оказа, че в носилката е бил чичото на малката снаха Благовест Къшев.

Вчера около обяд полицаи задържаха и отведоха в РУП-Гоце Делчев попа с бинтована глава и големия му син Кирил. Днес стана ясно, че при разпита синът е поел вината, като в показанията си е казал, че той е изтръгнал металната тръба от ръцете на баща си и е ударил брат си по главата. Признание, което не се връзва с разказите на свидетелите и с думите на тежко пострадалия Георги, казани в болницата пред полицаи преди да го транспортират за София.

Късно вечерта снощи след разпитите попа и сина му Кирил били освободени като им е повдигнато обвинение в нанасяне на тежка телесна повреда. Полицията продължава да изяснява в детайли кървавата семейна драма, разиграла се в центъра на Хаджидимово.

За жителите на малкото погранично с Гърция градче не е тайна, че в задружното до преди година семейство на поп Димитър се е настанила трайно враждата. Тогава двамата братя Кирил и Георги, които по професия са ветеринари купуват от чичото Благовест трактор. Въпреки многократните напомняния на бащата свещеник и големия син Кирил да го прехвърлят нотариално другия син и жена му все отлагали. Враждата се подсилвала и от неразрешени през годините спорове за подялба на имоти и ниви между двамата братя. Поп Димитър и големия син Кирил били от едната страна, а попадията и малкия син Георги от другата страна на семейната вражда. Вчера сутринта напрежението рязко ескалирало, когато от съседното село Ляски пристигнал 58-годишният чичо Благовест Къшев, продавач на трактора, който поискал още пари, за да се разпише на нотариалния документ по прехвърлянето. Това преляло чашата и се разгоряла кървавата вендета.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 19.06.2018

1 USD =1.68 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.23 BGN

10 CNY =2.62 BGN

1 CHF =1.69 BGN

100 JPY =1.52 BGN