13 Декември 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6721 BGN 1 GBP = 2.1985 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.03.2017 15:15

Коментари 1 / Видяна 529

Кметът Kотев откри мобилен център за здравно-социални услуги в село Kатунци

От днес, жителите на едно от големите села в община Сандански- село Катунци и отдалечените и труднодостъпни населени места в района, имат мобилен център за здравни и социални услуги.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев откри този важен за хората център с думите, че всички жители на общината са важни и трябва да бъдат полагани грижи за хората. Всичко това е възможно с откриването на такъв тип услуги с обществено предназначение. Кирил Котев представи и екипът, който ще извършва всички услуги, в помощ на населението и предостави автомобил, с който мобилния екип ще работи.

Здравно-социалните услуги, които ще бъдат извършвани ще улеснят изключително много жителите на село Катунци и района около селото и най-вече възрастните хора. Мобилният център ще извършва контрол на кръвното налягане, при нужда ще насочва лицето към личен лекар, ще оказва съдействие за закупуване на предписани медикаменти и други необходими вещи, ще помага и съдейства при попълване на административни документи, ще консултира лица за социалните услуги и социални помощи, от които могат да се възползват и не на последно място ще оказва подкрепа в ситуация на риск, чрез подаване на сигнал до съответната институция.

Специално за събитието, което бе открито със служба за здраве, децата от детската градина изненадаха всички с кратка и пъстроцветна програма. Гости бяха ръководството на община Сандански, Александър Манолев и жители.

Новооткритата услуга е продължение на изявената социална политика на община Сандански в подкрепа и помощ на хората не само в административния център – град Сандански, а и в останалите населени места в общината. Само преди две седмици в с. Катунци и с. Склаве стана възможно плащането на данъци и такси в местните кметства, което улесни изключително много жителите на двете села и околностите.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Dido, 22.03.2017 14:25

Здравно-социалните услуги и осигуряването им са едно от най-важните неща за всеки, искащ да управлява и който ги осигурява явно има усет за тези неща

1
 

Валутни курсове на БНБ за 19.09.2018

1 USD =1.67 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.44 BGN

1 CHF =1.74 BGN

100 JPY =1.49 BGN